Poliţiştii suceveni au intensificat cercetările în vederea identificării autorilor unor infracţiuni de contrabandă, fiind probată activitatea infracţională a patru persoane şi, totodată, fiind confiscate ţigări şi vehicule în valoare de peste 100.000 lei.

În cursul zilei de vineri, 30 ianuarie, în baza unui mandat de percheziţie, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat din Siret, Lazăr S.. Cu ocazia percheziţiei, au fost identificate 3.000 pachete ţigarete având banderolă fiscală extracomunitară, pentru care cel în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă. Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de 30.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. De precizat că verificările la bărbatul din Siret au fost făcute după ce în data de 13 ianuarie 2015, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Forăşti, o autoutilitară condusă de C. Tiberiu, de 21 ani din oraşul Siret, iar pe bancheta din faţă a fost identificat S. Lazăr, de 22 ani cu acelaşi domiciliu. Cu ocazia verificării interiorului autoutilitarei a fost identificat un compartiment special amenajat în care au fost găsite 4.067 pachete de ţigări în valoare de 52.057 lei care au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul fiind disponibilizat.
Pe de altă parte, potrivit poliţiştilor, tot în cursul zilei de vineri, 30 ianuarie a.c., poliţiştii Postului de poliție Ulma au identificat în trafic, pe DJ 209G, pe raza satului Paltin din comuna Brodina, un autoturism condus de A. Aurel, de 62 ani, în maşină aflându-se şi o femeie de 43 de ani din Siret, N. Olga. În interiorul autoturismului, în locuri special amenajate în portbagaj, într-o roată de rezervă montată sub autoturism, în spatele bordului, în genți, cutii dar și în articole de îmbrăcăminte au fost identificate în total 2.357 pachete țigarete în valoare de aproximativ 24.000 lei, având banderole fiscale emise de autoritățile ucrainene.
Ţigările au fost confiscate iar autoturismul în valoare de aproximativ 5.000 de euro a fost indisponibilizat în vederea dispunerii unei măsuri asiguratorii în cauză.
Cercetările sunt continuate în ambele cauze, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: „contrabandă în formă agravantă”.
„Poliţiştii atrag atenţia persoanelor pretabile la săvârşirea de astfel de fapte, că infracţiunile de contrabandă şi a criminalitatea transfrontalieră reprezintă priorităţi ale poliţiei sucevene, pentru prevenirea şi combaterea acestora, poliţiştii dispunând măsuri din cele mai ferme, inclusiv privative de liberatate”, au precizat într-un comunicat de presă IPJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.