Este un rezultat la care foarte multă lume nu s-a așteptat, și, categoric, nici Angelica Fădor, cea care s-a aflat la cârma acestei comune ani la rând, nu se aștepta la o asemenea lovitură din partea oamenilor.

Deși, sondajele liberalilor au spus că Angelica Fădor încă are multe procente atunci când vine vorba despre credibilitate și încredere, PSD a demonstrat altceva.

Tot ale lor sondaje au spus că PNL-ul a ales un candidat care se află cu multe procente în fața tânărului de la PSD.

Din ușă în ușă, și din OM în OM, atât candidatul liberal, cât și cel social-democrat, au încercat să convingă electoratul. În toată această perioadă și deputatul Angelica Fădor a fost alături de cel pe care îl vedea continuator al activității sale.

Realitatea este că fostul primar Angelica Fădor și-a pierdut electoratul atunci când a acceptat să fie candidat la alegerile parlamentare, și mai apoi, când, întorcându-se în sat, a fost șoferul unei mașini mult mai luxoase, cetățenii interpretând fiecare gest al fostei primărițe.

Nici la alegerile parlamentare Angelica Fădor nu a obținut un scor zdrobitor în comuna sa, atunci invocând faptul că oamenii sunt supărați că va pleca la București.

Astăzi, când PSD câștigă comuna Iacobeni cu 633 de voturi, din cele 1.090 valabil exprimate ,este foarte greu de crezut că, peste 3 ani, când vor fi alegeri, Angelica Fădor va mai fi aleasă primar. De asemenea, este la fel de greu de crezut că aceasta va mai ocupa un loc eligibil și onorant pe lista de la parlamentare. Altfel spus, aceste alegeri au reprezentat un test politic major, pe care l-a picat.

De asemenea, Gheorghe Flutur, un „vulpoi bătrân”, nu s-a implicat deloc în campania de la Iacobeni, tocmai pentru a vedea de ce este în stare cea pe care el a acceptat-o (de propus, a propus-o altcineva) pe lista de la alegerile parlamentare.

Mai mult decât atât, în ziua alegerilor, acesta se afla la Cluj.

Angelica Fădor a fost un primar bun, într-o comună săracă, cu un buget la limita supraviețuirii, însă, viitor politic nu pare a mai avea.