În anul 2011 a încetat din viață Fănuș Neagu, povestitor, memorialist, nuvelist, romancier și dramaturg român. A colaborat adeseori în cinematografie ca scenarist sau creator de dialoguri. A îndeplinit funcția de director al Teatrului Național din București (1993-1996); a fost ales membru corespondent al Academiei Române în 1993 și membru titular în anul 2001.

1844: Samuel Morse a transmis prima telegramă în codul Morse de la Washington DC, către asistentul său Alfred Vail, în Baltimore, Maryland pentru a inaugura prima linie telegrafică. Conținutul mesajului a fost: „Ce a făcut Dumnezeu?” (un citat biblic, numerele 23:23).
1875: A fost constituit Partidul Național Liberal, printre membrii fondatori fiind: Ion C. Brătianu, M. Kogălniceanu, M.C. Epureanu.
1883: Podul Brooklyn, celebrul pod peste East River din New York, este deschis traficului după 14 ani de construcție, unindu-se astfel Brooklyn-ul de Manhattan.
1900: Al Doilea Război al Burilor: Regatul Unit anexează Republica Orange.
1903: Este inaugurat Castelul Pelișor
1906: Hotelierul elvețian César Ritz a deschis la Londra un alt hotel cu numele său, în care fiecare apartament are o baie privată, ca o noutate. Standardele de servicii și dotările de lux ale casei au stabilit standarde la nivel național.
1908: A fost inaugurată noua clădire a Muzeului de Istorie Naturală Grigore Antipa din București, în prezența regelui Carol I.
1915: Primul Război Mondial: Italia declară război Austro-Ungariei.
1943: Holocaust: Josef Mengele devine ofițerul șef medical la Auschwitz.
1962: Astronautul american, Scott Carpenter, a orbitat de trei ori în jurul Pământului în capsula spațială Aurora 7.
1976: Avioanele Concorde aflate sub pavilion englez și francez au efectuat primele zboruri comerciale.
1981: Președintele ecuadorian Jaime Roldos a murit într-un accident de avion în circumstanțe misterioase.
1990: A luat ființă, la București, Teatrul „Masca”, singurul teatru de gest, pantomimă și expresie corporală din România, condus de actorul și regizorul Mihai Mălaimare.