Fie că vorbim despre Biserica Sf. Arhangheli „Mihail și Gavril” din Valea Putnei sau de Centrul Filantropic din localitate, în ambele situații vorbim despre părintele Luca Constantin, cel care reprezintă biserica și centrul de acolo.

DSC_0254Atât la biserică, cât și la centrul filantropic, treaba se face cu oameni. Astfel, au fost mulți cei care s-au perindat de-a lungul vremii pe acolo și care au avut de-a face cu preotul Luca Constantin.

Toți cei care au avut de-a face cu duhovnicul președintelui Consiliului Județean spun același lucru: Luca Constantin este un preot deosebit, cu har, cum nu găsești oriunde. Ca OM, însă, este lipsit de caracter și îi plac „șmecheriile”.

Firește că fiecare persoană își asumă ceea ce declară, mai ales că au fost chiar victimele „șmecheriilor” preotului.

valea-putnei-3_w1000_h800_q100-300x240Preotul Luca: „Îți iei catrafusele și pleci”

Un fiu de viță nobilă, ajuns într-o zi să lucreze pentru preotul de la Valea Putnei, povestește astăzi că, după ce s-a angajat să lucreze pentru preot (povestește și cum a ajuns…) și-a dat seama că acesta nu are omenie.

„Am lucrat la Biserică. Preotul Luca nu s-a limitat însă la problemele legate de locul meu de muncă, ci s-a băgat în familia noastră. După ce unul dintre frații tatălui meu a murit, preotul Luca s-a băgat în familia noastră. Deși, averea trebuia împărțită la toți frații, preotul Luca a intervenit ca terenurile să îi rămână doamnei cu care unchiul meu locuia, dar cu care nu era căsătorit. Tot el mi-a spus în prezența altei persoane din Primăria Pojorîta că «îmi garantează el că terenurile vor rămâne la femeia cu care a stat unchiul». Noi nu înțelegem în calitate de ce se bagă părintele Luca, că nu este nici avocat, nici judecător. În același timp, bănuim că el vrea să cumpere aceste terenuri de la doamna respectivă, motiv pentru care se implică direct în moștenirea fraților”, ne-a declarat victima.

Totodată, preotul de la Valea Putnei s-a răzbunat pe cel care lucra la el, doar pentru că tatăl său nu a acceptat să cedeze moștenirea care i se cuvinea.

„Eu am fost angajat, însă după ce tata nu a procedat așa cum a vrut preotul, el m-a dat afară. Mi-a zis să îmi iau catrafusele și să plec. Fără nicio justificare și fără să îmi spună unde am greșit sau de ce nu mai sunt bun. Este un preot excelent, însă ca om, este un fals”, își amintește persoana respectivă.

„Am fost prea mult timp umilită și batjocorită”

O altă femeie care a lucrat la Centrul Filantropic povestește astăzi că mult timp a fost umilită de preotul Luca Constantin.

„N-am mai suportat atâta umilință și atâta batjocură. Când simți că ai niște țepi în spate, te lași singur păgubaș”, ne-a declarat femeia.

16106248_1243213382382214_1699697781_o (1)Duhovnicul lui Flutur ar trebui să colaboreze cu organele abilitate în legătură cu păcatele penale ale lui Flutur

Duhovnicul lui Gheorghe Flutur are cunoștință despre păcatele mărturisite în fața lui Dumnezeu de către acesta în timpul spovedaniei. Preotul Luca Constantin va trebui să colaboreze cu organele şi să devoaleze toate mărturisirile „penale” ale lui Flutur.

 

 

 

Comentarii Facebook

24 Responses

 1. Titi Popescu

  Duhovnicul lui Gheorghe Flutur are cunoștință despre păcatele mărturisite în fața lui D-zeu de către acesta pentru iertarea păcatelor. Preotul Luca Constantin va trebui să colaboreze cu organelor şi să devoaleze toate mărturisirile „penale” ale lui Flutur.

  Răspunde
 2. Fata_popii_care_napi_sapa

  Dar organele,ce sa faca ele? Ca nu vedeti cum duhovnicul,pardalnicul de popa,îi steclesc ochii ca la mâţ,e mai organ decât organu’,mai frate!
  Doar sa-l puna organele la teasc,sa scoata toate indiciile rezonabile de la duhovnic,daca nu cumva le-a si dat! Cat despre domnul Flutur,sa fim seriosi,eu cred ca pentru ce i-a marturisit duhovnicului,mai mult in rezumat sau in doi peri,va fi primit ca canon (cacofonia este si inevitabila si indicata!) sa increteasca fruntea de cca un milion patrusutedemiidouasprezece ori,ceea ce se straduieste, dar si sa doarma cu casca pe cap,sa se imbrace numa-n verde si sa minta frumos,crestineste,la toate conferintele de presa.
  Se vede ca se screme pios,apoi sa mai zicem ca toate la timpul lor,veni-va zi si pentru dumnealui sa fie marturisitor (cum ar zice un mare bard din Bucovina,specialist in pelasgi),se si pregateste,ma gandesc eu,un pluton de popi acoperiti sa-i ia testimoniul,dupa marimea pacatelor sale informativ-operatve precum si de operatiuni speciale,de codru,cf. Ordin de Zi pe UM 03,14.
  Ca se stie chiar printre mireni si atei ca nu se poate primi o marturisire data de un binecredincios in grad de col.(r) decat de catre un duhovnic egal in grad! In aceasta logica ,ne gandim ca duhovnicul sau cel mai mare si mai mare,doctor in management,a fost efendi procoror Dâmbu,astazi aparent lasat la vatră,mai ezact la vatra baroului de avocati,cum îi şade bine unui doctor in management cu doctoratul luat la Univ. Dunarea de Jos (sau de sus,dar nu are relevanta…)Si deci ce stia acest duhovnic al sau sa fi raportat de mult timp la mitropolia de duhovnici pentru grade mari.
  Ca alta este situatiunea domnului Nelu,de pilda,impreuna cu care domnul Flutur a pacatuit din greu pentru binele Bucovinei, insa la dumnealui ,la unitatea sa de pe regiunea de nord-est, nu exista institutia duhovnicului iar din faptul ca s-a botezat tarziu,la cam 45 de ani,nu rezulta ca a primit si batalama de iertare a pacatelor,cu incalcarea competentelor atat teritoriale cat si ideologice dar mai ales crestinesti.
  Sa fi fost doar o miscare ,asa,mai sofisticata,deoarece si dumnealui este chiar coleg de doctorat in management cu domnul Dambu,la U. Dunarea de Jos,si sa fi creat domnul Serban Costache,pastor sef pe regiunea penticostalo-liberala de nord-este,o clona,cu dispensa de la patriarhia celor care umbla mereu acoperiti cu basca,sa nu raceasca la creierele cel mic.
  Caci nu se poate nega,totusi,ca domnul Ghita a facut ceva pentru turma ,a adus,cu sponsorizoarea binecredinciosului Nelu,lumina de la Ierusalaim,de statea vulgul cu gura cascata si cu lumanarea neaprinsa,privind inspre aeroprtul Salcea (modernizat de un pacatos,ca sa vezi!) ca cand va ateriza celesta nava iar parintele Mititelu tragea de timp ,lungind cantarile dar si pauzele de publicitate!
  Si tot cu turma a scris dumnealui pe dealuri frumoase cuvinte,la vremea la care preacurvioasa Nuti le canta, mai mult la ureche,duioase priceasne lumesti :kior ai fost si te luminaseu !
  Insa aceste grele circumstante atenuante se vor lovi din greu de pacatul cel mare al blocarii cu sprijin diavolesc a restituirii padurilor bisericesti catre IPS Pimen,sa nu-i faca suparare fratelui Schweighofer,anume la punga,ca intre pungasi…
  Ceea ce pana acum dumnealui nu a marturisit decat eventual unor duhovnici austrieci ,ceea ce nu se pune,deocamdata.

  Răspunde
 3. Petru Dochita

  Rușine sa va fie celor ce vorbiți urat de părintele Luca,un preot cu mare har și cu un suflet deosebit.Tot datorita preotului Luca,a fost construit și acel azil pentru oameni bătrâni și nevoiași,totodată fiind un bun duhovnic pentru oamenii satului și nu numai

  Răspunde
 4. Dorin Niculescu

  De aruncat cu laturi…este foarte usor. Daca este un duhovnic excelent, cum spune si reclamagiul, nu inteleg de ce-l critica. Ca om, toti suntem cu greseli mari si de aceea mergem la duhovnic sa ne spunem pacatele, iar Bunul Dumnezeu sa le judece si cantareasca si apoi ne va ierta. Daca tot o tinem ca noi suntem buni si ceilalti ne sunt impotriva nu vom ajunge niciodata sa ne mantuim.
  Dumnezeu ne vrea mai buni si mai ingaduitori cu aproapele, chiar si cu dusmanul nostru, el este singurul care judeca, spune si trimite unde ne este loc la iad…sau la rai, dupa cum meritam.
  Este cu desavarsire interzis, prin canoanele bisericesti, ca un preot duhovnic sa mearga la politie sa spuna despre unul sau altul ca a facut nu stiu ce pacatele marturisite,care contravin legilor in vigoare. Nici pe timpul lui Ceausescu, preotii duhovnici excelenti (cum il declara reclamagiul) nu au turnat la militie sau securitate.
  Va recomand sa cititi cartea scrisa de Arhimandritul Vasilios Papadaki „Judecarea aproapelui si slujitorilor sfintiti”
  Doamne ajuta

  Răspunde
 5. Marian

  PARINTELE LUCA ESTE UN PREOT CU O INIMĂ MARE SI AJUTĂ PE TOȚI CEI DIN JURUL SĂU NOI IL IUBIM SI-L RESPECTĂM SI ÎI MULTUMIM PENTRU TOT CE FACE SI A FACUT IN SATUL VALEA PUTNEI.

  Răspunde
 6. Marinela C.

  Nu vreau sa intru in polemici,vreau doar atat sa adaug:
  Parinte Cornel- sa va dea Dumnezeu putere sa ne pastoriti pe mai departe,asa cum ati facut-o si pana acum,sa ne oblojiti durerea si suferinta,necazul si supararea,tristetea si neputinta,sa ne mangaiati asa cum numai dvs o puteti face.Cu siguranta sunteti un om al lui Dumnezeu,plin de energie,de har,mireasma duhovniceasca,dragoste deplina,intelepciune desavarsita,invatatura cereasca,si putere dumnezeiasca,un parinte vrednic ales de Dumnezeu.Ati intors multe suflete de la moarte la viata,prin felul dvs de a lucra cu oamenii,ati tamaduit si izbavit de boli si neputinte,ati indepartat raul din casa multora,ati izbavit oamenii de duhurile necurate.Indemn pe oricine sa aiba curajul sa va cunoasca,sa participe la sfintele slujbe,sa va auda predicand si mai ales citind psalmii lui Dumnezeu.Personal,ma bucur ca sunteti alaturi de noi,inspirandu-ne credinta,incredere,putere si speranta de mai bine,nadejde spre mantuire,ajutor si spor in toate.Daca nu acum,mai tarziu cu siguranta toti cei care nu au avut incredere sa va cunoadca s-ar putea sa aiba un sentiment de regret.
  Vis-a-vis de atatea rautati…..
  Da-ne Doamne minte,trezeste-ne din somn,inviaza-ne din moartea sufleteasca,nu Te scarbi de prostia noastra.

  Răspunde
 7. Elena Strujan

  Acest articol se incadreaza perfect in lumea de astazi in care rautatile si jignirile guverneaza o buna parte din mass-media; se lipesc si dezlipesc etichete pe oameni dupa bunul plac.
  Din pacate, fiecare percepe lucrurile dupa masura starii duhovnicesti si morale.
  Cu aceasta balanta dezechilibrata se doreste umbrirea sau chiar anularea numeroaselor fapte bune-duhovnicesti si umane- ale preotului Luca Corneliu pentru care un numar foarte mare de oameni ii multulesc si il respecta.
  „Sa stam bine si sa luam aminte” ne indeamna Arhanghelul Mihail!

  Răspunde
 8. Rodica Ailioaie

  Astazi e la moda sa se arunce cu pietre in Biserica si in slujitorii ei. Ziaristii care scriu numai lucruri negative despre semenii nostri o fac pentru ca ei niciodata nu pot sa ajunga la valoarea morala , intelectuala a celor pe care ii critica in articole crezind ca asa le creste popularitatea. Desi nu sunt din jud . Suceava ,am fost la parintele Luca care prin omenia lui sfaturile competente mi-a schimbat mersul vietii in bine si la toti spun ce fericita sunt ca am gasit un asemenea OM .Am participat la slujbe , am ascultat predici deosebite , desi am umblat in multe colturi ale lumii nu am gasit un preot mai bun este un adevarat DOCTOR DE SUFLETE. Pentru o mizerie un lucru de nimic e urit sa arunci cu pietre inturu-un asemenea OM. Dar fiecare va da socoteala . pentru orice cuvint spus.Apoi daca ati avea cit de cit cunostinta taina spovedaniei nu se face publica in colaborare cu mass media.

  Răspunde
 9. Ana Cojocariu

  Multumesc Tatalui Ceresc pentru duhovnicul deosebit, iar pentru cei ce ratacesc aruncand cuvinte grele ce ranesc suflete, ma rog la Dumnezeu sa le dea intelpciune.
  Munca si faptele Preotului Luca Corneliu nu se sterg prin articolele ,,acide,, din mass-media.
  Parinte duhovnic-izvor nesecat de bunatate, sa va dea Dumnezeu sanatate, rabdare si putere sa treceti peste aceste ispite.
  Calea spre mantuire este presarata cu incercari pentru toti iar cei ce azi au ,,aruncat cu piatra,, maine se vor inturna spasiti.

  Răspunde
 10. Cristina

  Parintele este un OM deosebit,numai cine nu il cunoste indeajuns sau ” il incurca”poate spune asemene cuvinte le adresa dumnalui

  Răspunde
 11. ancuta gabriela asi.

  Cel ce arata cu degetul catre pacatele si greselile altuia nu vrea decat sa le ascunda pe ale lui. Preotul Luca este un suflet nobil si un duhovnic desavarsit care a dat speranta si calauzire multor persoane ratacite, iar pentru a face un bine si a avea grija de batrani si a da un loc de munca celor din localitate nu iti trebuie „aviz de functionare”iti trebuie sprijin si solidaritate. Tot respectul si admiratia mea merg catre preotul Luca cu rugamintea ca cei ce acuza sa se uite mai intai in curtea lor.

  Răspunde
 12. cristian nicolae d.

  Lucrurile pe care le-a realizat preotul Luca sunt- in primul rand de laudat insa intr-o societate niciodata nu poti multumi pe toata lumea. Daca a putea vorbi toate persoanele care au fost ajutate de catre acest preot, articolul de mai sus s-ar transforma intr-o carte cu multe pagini. Eu personal nu pot decat sa- l respect si sa il sprijin.

  Răspunde
 13. Grigore Vasui

  Preotul Luca ,este printre puținii preoti alesi de D-zeu.La el vin oameni cu necazuri mari. Prin sfaturile si rugăciune pe care le recomanda ,acesti oameni îsi găsesc linistea sufletească asa cum mi-am gasit-o si EU dupa 9 ani de consultări. Cred ca tot ce se scrie in presa despre Preotul Luca ,este doar:răzbunare si răutate.D-zeu sa-i dea sănătate si putere sa treacă peste aceste încercări.

  Răspunde
 14. Maria Bulboaca

  Tot ce se scrie in presa despre preotul Luca , este răzbunare si răutate.Este un duhovnic deosebit , prin sfaturile si rugăciunile pe care le recomanda enoriașilor , acestia isi gasesc linistea si rezolvarea tuturor problemelor familiare.D-zeu sa-i dea sănătate si putere , sa treacă peste aceste răutăți.

  Răspunde
 15. Cristina Kelly

  Preotul Luca este un OM deosebit.Prin sfaturile si rugăciunile ce mi-au fost recomandate ,Eu si fam.mea am trecut cu bine peste toate necazurile si greutățile.Sa-i dea D-zeu sănătate si sa treacă cu bine peste aceste răutăți.

  Răspunde
 16. Fata_popii...

  @Grigore Vasui,Maria Buklboaca,Critina Kelly
  Halal sa va fie! Vei admite insa si cateva observatii care sunt de bun simt:
  – Ati intrat in panica degeaba,duhovnicul cu pricina era doar un pretext pentru a mentiona unele giumbuslucuri ale binecredinciosului Gheorghe Flutur,fie si la maniera aluziva,macar…
  – La fel,veti concede ca nu exista concursuri de duhovnici,caci daca ar exista ar trebui sa stim criteriile,punctajul,cum s efac inscrierile la duhovnicii performanti,unde se depun CV-urile precum si depozitele de pacate,spre a fi analizate,daca se califica sau nu acele pacate spre a fi promovate in portofoliul duhovnicului dvs. preferat…
  – Cele doua persoane care acuza derapaje ale duhovnicului cu pricina descriu,de fapt,comportamente umane larg raspandite,chiar si printre preoti.. De ce ati fi dvs. mai credibili decat acestia?? Pana la proba contrarie,sunt la fel de “adevarate” ca si ale dvs. !
  – Apoi, sa fiti dvs. amabili si sa analizati textul mai atent,inainte de a-l posta… Ca doar n-o sa spuneti ca ati avut revelatii si ati scris acelasi text,ca duhul popii cu pricina vi l-a destainuit in somn,cu titlu de facere de bine! Au poate ne credeti atat de prosti incat noi nu ne-am da seama (noi,adeca cei mai circumspecti cu laudele…) ca este o lucrare a pacatosului Flutur care si-a reamintit cum,in campanii mai vechi,mobiliza companiile sale de postaci care erau atat de prosti incat sfidau definitia pe care eu mi-o asum,ca fiind cea corecta,a prostiei : sa fii atat de prost incat sa zica lumea ca esti şiret,ca nu se poate,dom’le,sa fie atat de prost,numa’ ca se preface…
  – Deci,atentie la textele voastre care sunt identice… Ciocu’ mic!
  P.S. Campania electorala s-a incheiat,herr Schmetterling,e timpul sa treceti la cele laice…

  Răspunde
 17. Un simplu muritor

  @Fata…..
  De ce atâta răutate?Ascunzi niște frustrări peste care nu poți trece decât împroșcând venin?Ai grija că ceea ce trimiți tot aia primești(efectul bumerang)Crezi că o să-ți fie bine călcând peste cadavre?S-ar putea sa ajungi să-l cauți pe părintele Corneliu. Doamne, ajută să-ți fie bine!

  Răspunde
  • Fata...

   Muritor simplu sau complicat,bag seama ca esti cam greu de cap… Cam cat iti trebuie ca sa intelegi care este fondul problemei? Intrebare retorica..
   Cu toate acestea,ati putea marturisi,ca tot discutam de cele duhovnicesti,cum de scrieti aceleasi texte,sub nume diferite?Cum se cheama asta? E de lumea aceasta sau de alta?
   Eu cred ca sunteti din categoria exasperanta a prostilor care cred ca poti face orice,de la marlanie la omor,de la amenintare la santaj,pentru ca vine duhovnicul cu har si va da contoarul la zero….Ca sa o iei de la capat!

   Răspunde
   • Un muritor simplu s-au complicat....

    Săraca…..Nu am nimic în comun cu subiectul tau tâmp…..Și nici cu persoanele pe care le-ai subliniat……Te-am atins intr-un punct sensibil???? Frustrări???? Sa nu mori innecata in propriul venin!!!BUNUL DUMNEZEU să-ți vegheze drumul…

   • Un muritor simplu sau complicat....

    Un muritor simplu sau complicat… Scuze pt erori… Va doresc tot binele din lume și subliniez SUNT APOLITIC.Nu am treaba nici cu Flutur,nici cu alții.Sa aveți o viață binecuvântată!!!

   • Un muritor simplu sau complicat

    Da…Eu cred la rândul meu ca sunteți din categoria exasperantă a….. care cred că pot să întoarcă un creștin ortodox de la singura dreapta credință!!!!

 18. Gratiela S

  Da….Citesti si te minunezi…Cat se mai zbate mass-media sa terfeleasca fata Bisericii si a slujitorilor ei..!Sunteti jalnici.Sper sa nu vina o vreme cand o sa-l cautati pe parintele Luca C C.De ce nu intrebati credinciosii din sat,de prin imprejurimi,din judet si din tara,care vin de ani de zile la parintele Luca cam ce fel de Om este???Pot sa afirm ca este un preot plin de har datorita caruia suntem in viata eu si tatal meu.Nu putini sunt aceia care ar trebui sa-i fie alaturi in aceste momente….Regret ca 9 din cei 10 leprosi(Evanghelia de astazi)nu se intorc sa multumeasca pt.ca au primit vindecare trupeasca sau sufleteasca.Bunul Dumnezeu sa va lumineze sufletul,inima si cararea!Doamne,ajuta!

  Răspunde
 19. Mihai S.

  O ȘTIRE TOTAL ERONATA, sa va fie rușine ca încercați sa decadeti preoții care slujesc biserica ortodoxă.Parintele Luca este un suflet și o persoana deosebita, cu har și care sare în ajutorul tuturor celor care au probleme și nu numai.Bunul Dumnezeu sa îi dea putere sa treacă și peste aceste încercări!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*