Groapa de gunoi de pe Mestecăniș reprezintă un subiect de discuție pentru multă lume în ultima perioadă, drept pentru care ziarul SuceavaLive a realizat o anchetă în acest sens, pentru a lămuri toate zvonurile despre presupușii vinovați.

Astfel, dezastrul începea pe data de 13-03-2007, când Consiliul Local al comunei Pojorîta a primit adresa nr.2826/13-07-2007, din partea Consiliului Județean Suceava, din care reiese faptul că, România a negociat cu Uniunea Europeană prin capitolul 22-Mediu. Astfel, în județul Suceava trebuia să se construiască două depozite ecologice de colectare a deșeurilor.

Mai apoi, Consiliul Județean Suceava a emis Hotărârea nr.12/26-01-2007, privind aprobarea arondării localităților din județul Suceava, după cum urmează: Moara și Pojorîta. În aceeași adresă a Consiliului Județean Suceava, se menționează faptul că, locația de la Pojorîta s-a stabilit de către o comisie numită de președintele Consiliului Județean Suceava, prin Dispoziția nr.30 din 29-01-2007, CARE A ANALIZAT ÎMPREUNĂ CU CONDUCEREA PRIMĂRIEI POJORÎTA, OPORTUNITATEA LOCAȚIEI DEPOZITULUI.

Adresa Consiliului Județean, transmisă pe data de 13-03-2007, s-a încheiat cu rugămintea să fie aprobată Hotărârea de CL, privind acceptarea suprafeței de 10,00 ha din zona Mestecăniș, aflată în apropierea comunei Pojorîta.

pojo-2

RAIA EXECUTĂ ORDINUL LUI MÎRZA, ÎN DOUĂ ZILE, FĂRĂ SĂ INFORMEZE CETĂȚENII DIN VALEA PUTNEI

Ca atare, conducerea Primăriei Pojorîta , la data ede 15-03-2007, prin HCL nr. 14, hotărăște ca o suprafață de 5,00 ha din locul numit Mestecăniș să fie atribuit pentru construirea depozitului ecologic.

Promovarea acestei hotărâri de către conducerea Primăriei Pojorîta a fost luată fără ca cetățenii din Valea Putnei să fie consultați în acest sens. La baza HCL stă expunerea de motive a primarului Ioan Raia, care susține cât este de important ca acest depozit să existe în comuna Pojorîta.

„Întrucât  comuna noastră se încadrează din anumite puncte de vedere, propun CL  să aprobe proiectul de hotărâre în forma prezentată”, se arată în raportul de specialitate.

raia

Mai apoi, Raia s-a gândit că ar fi bine să-i consulte și pe cetățenii comunei, asta după ce nu se mai putea face nimic, și organizează o ședință populară la Valea Putnei.

 pojorita-14 pojo-populara

 

Preotul Corneliu Luca și primarul Raia au continuat să mintă

La întâlnirea din data de 30-03-2007, au participat preotul paroh, Constantin Corneliu Luca și primarul de atunci, Ioan Raia. Aceștia le-au explicat cetățenilor prezenți că NU ESTE VORBA DESPRE O GROAPĂ DE GUNOI CI DE O FABRICĂ DE PREPARARE ȘI RECONDIȚIONARE A DEȘEURILOR MENAJERE.

Iacoban Chiriliuc, prezent la întâlnire, i-a întrebat pe cei doi unde va fi localizată groapa de gunoi, însă, conform documentelor, nu primește niciun răspuns.  Conform procesului verbal de ședință populară s-au discutat alte probleme decât cea pentru care s-a făcut adunarea.

 

Gheorghe Flutur vrea 9 h pentru depozitul de pe Mestecăniș și turează motoarele, dând drumul la licitații

Și cum de fiecare dată ucigașul se întoarce la locul faptei, și Gheorghe Flutur se bate astăzi cu pumnul în piept că a reușit „să deblocheze” situația de pe Mestecăniș. Cu alte cuvinte, Flutur reușește astăzi să inaugureze o investiție începută de el în anul 2008, pe care însă nu are bărbăția să și-o asume.

Concret vorbind despre contribuția actualului președinte de CJ, ea începe  pe data de 18-04-2008, când organizează la Consiliul Județean Suceava, în sala Ciprian Porumbescu, la ora 12,  „dezbaterea publică a proiectului Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Raportului de Mediu”.

Pe data de 04-08-2010, Consiliul Județean Suceava, la conducerea căruia se afla același Gheorghe Flutur, transmite o adresă Primăriei Pojorîta, prin care solicită adoptarea unei Hotărâri de CL,  privind „darea în administrarea Consiliului Județean Suceava a suprafeței de 9ha, pentru construcția obiectivului «Sistem de management integrat al deșeurilorînjudețulSuceava»”.

 

cadariu-1cada-2

Întrucât, primarul Raia, adoptase deja Hotărârea de Consiliul Local, prin care 5h de teren trecuse deja în proprietatea Consiliului Județean, iar tot ce se întâmpla cu acest proiect era în evidența UE,  era imposibil ca această hotărâre de CL să nu fie adoptată.

ex-1 ex-2 ex-3

Trebuie subliniat și că, tot în perioada lui Gheorghe Flutur a avut loc și procedura de licitație pentru lucrările care urmau să înceapă pe Mestecăniș, și pe care, le-a autorizat Nechifor, întrucât Flutur a pierdut alegerile pentru un nou mandat de președinte CJ.

Același Gheorghe Flutur a declarat la Valea Putnei, când a avut loc ultima dezbatere publică privind trecerea terenului în administrarea Consiliului Județean, că „a încercat și el să intre în arhiva Consiliului Județean Suceava să vadă cine este vinovat pentru acest dezastru”.

 

 flutur

Groapa de pe Mestecăniș, subiect de campanie împotriva lui Codreanu și nimic mai mult

Actualul edil al comunei Pojorîta, Ioan Bogdan Codreanu, a fost acuzat, în nenumărate rânduri că ar fi responsabil de groapa de gunoi de pe Mestecăniș, iar în campaniile electorale s-a folosit același subiect împotriva sa.

Toate astea pentru că, cei care acuzau „uitau” să le explice oamenilor clar că, odată ce lucrurile erau în evidența UE, odată ce locația a fost dată cu atâta ușurință Consiliului Județean Suceava,practic, era imposibil ca noua conducere a Primăriei să schimbe ceva care era deja aprobat din anul 2007, fără ca părerea cetățenilor să conteze.

„Nu sunt de acord ca lucruri care au fost hotărâte în anul 2007 să-mi fie imputate mie, echipei mele și Consiliului Local, atâta timp cât noi am preluat această problemă creată de primarul de atunci Ioan Raia, fără a ține cont de ce cred și oamenii comunei noastre. Locația a fost stabilită în anul 2007, iar noi nu am putut schimba nimic când am preluat conducerea Primăriei Pojorîta”, a declarat Ioan Bogdan Codreanu, primarul comunei Pojorîta.

Astăzi este interesant cine va plăti pentru faptul că a fost dată o hotărâre de Consiliul Local, înainte ca oamenii din comună să fie consultați, cine va plăti pentru dezastrul care va îngenunchea Bucovina.

Până la un răspuns clar, HAI ÎN BUCOVINA

3ce72e79e3075017a8bc138ee06500325

Comentarii Facebook

3 Responses

 1. Konsultant

  In atentia doamnei/domnisoarei Raluca Bercea,in considerarea calitatii sale de jurnalist:
  Intregul dvs. articol este sau pare a fi surprinzator de superficial si de tendentios, intrucat tinde sa dovedeasca ca “nodul” problemei s-ar afla intr-o hotarare de consiliu local al comunei Pojorata din 2007,cand nu era primar domnul Codreanu iar domnul Flutur inca se mai gandea la fericirea viitoare a judetului ,la umbra de codru,razimat in der kluppen…
  O incercare buna,n-am ce zice,numai ca:
  Hotararea din 2007 a fost abrogata printr-o alta hcl,nr.64/09.08.2010,lucrarea a pornit de la 0(zero),mosita de Codreanu si Flutur,cf .mai jos:
  http://prntscr.com/co2omz
  Veti observa,fara mare efort,cetind macar art. 3 din hotarare,ca actele din 2007 au fost abrogate de emitator,adica de acelasi CL,care era in drept sa o faca. Acest act este reprodus asa cum este el ca fila de dosar in procesul castigat de apicultorul Maxim, prin care a primit castiga de cauza,printr-o hotarare definitiva,a Curtii de Apel Cluj,desprev care sunt convins ca ati auzit.
  Sie-ul comunei Pojorta,la zona rezervata HCL din 2010,cel putin,geme de acte normative care v-ar putea edifica,de asemenea site-ul CJ Suceva,cele din care rezulta contributia decisiva a domnului Flutur la realizarea depozitului de gunoi de pe Mestecanis. Veti avea,ma rog,surpriza sa descoperiti semnatura din 2011 a domnului Flutur pe acte care ar fi permis finantarea europeana si care chiar au permis edificarea maretului monument al naturii de care acuma se dezice,din ratiuni specifice cultului sau,anume acela al mancatorilor de kkt pedelist,care a mai fost mancat/masticat o data.
  La fel,paote cunoasteti ca la putin timp dupa ce si-a redobandit dumnealui sceptrul de ipsos ,acela de mic führer de anvergura raionala,s-a deplasat pe Mestecanis,la o intalnire cu populatia,cea care nu se pronuntase explicit cu privire la proiect deoarece nu fuseseu consultata,aspect care a sta la baza hotararii Curtii de Apel Cluj. Cu aceasta ocaziune,sper sa fi remarcat,de asemenea,ca domnul Maxim,apicultorul,i-a multumit domnului Flutur,derutant, fara sa putem banui pentru ce anume.
  Fara decat am putea concede ca dumnealui,ca apicultor,era intr-o eroare de pierdere temporara a discernamantului,considerand atunci,coplesit de imaginea maretului politician,ca mierea de dreapta,respectiv aceea stransa de albine dintr-un depozit cu kkt de dreapta,este mai buna si mai frumos mirositoare decat aceea care ar fi rezultat din hotararea abrogata referitoare la un depozit,ca emanatie a unor potlogari de stanga. Ca vad ca acuma domnul Maxim si-a mai tras pe seama si bâzâie din nou, si anume contra,insa domnul Flutur, cu siretenia sa de indian puţă-roşie (sau,poate, galbena,referindu-ne la sageata din logo-ul partidului sau!) i-a consultat,ca nu conteaza ce au si spus,trene numai’ sa-i consulti!
  Vorba unui anume kior:”va consult!”
  Iar acum am fosă noua,mai frunzulita! Ceea ce si silvicultorul Maxim va aprecia dar numai la timpul potrivit,dupa ce albinele sale isi vor fi dat demisia ,de putoare.
  Insa ,dupa cum am mai spus,dumneavoastra v-ati oprit cu cercetarile la nivelul anului 2007,nu ca nu ati fi vrut sau ca nu ati fi putut,deoarece vad ca reproduceti si documente,dupa care,brusc,v-ati oprit!
  Sa zicem asa,cel mai probabil,n-ati putut suporta atata marlanie si siretenie de partid si de stat si nici nu v-ati putut inchipui ca domnul Flutur,foarte aproape de un destin liberal national,cu sageata si mai sculata,s-ar fi putut preta la asa ceva,anume sa-i strice mierea domnului Maxim,in timp ce-l tine de vorba,cu degetul in mierea aceluia.
  Fiind vorba de miere,o putem aduce din condei in sensul ca macar unii dintre noi pricepem si de ce nu are ursu’ coada si nici helanca pe gât…

  Răspunde
 2. Konsultant

  Tomnai de aceea,ca si domnul Flutur simte un corent rece dinspre DNA combinat cu o usoara senzatie de disconfort generat de efectul de “apa la kur”,deci a lansat dumnealui zvonul ,prin intermediul unor credinciosi (in sens laic,nu neoprotestant!) ca a refuzat demnitatea de copresedinte al zisului PNL,cel cu sageata sculata,pe un fond vânăt,deoarece doreşte să se concentreze pe obiectivele de interes local,cum ar fi ,fireşte,acest festival “Produs in Bucovina”,cu sectiunile sale „Gusta din Bucovina”,”Muşcă din Bucovina”,”Pişcă din Bucovina”…
  Caci stie si el ce ştiu şi pruncii ca ,odata ajuns la varf,este expus fatalmente tirului public,ca vor iesi la iveala lucruri uitate,bijuterii de familie politica,gripe aviare,paduri culcate la pamant,dosare,chestii despre care inca nu se stie precis daca s-au prescris sau nu,inca de pe vremea in care mai era dumnealui director la ROMSILVA…
  Că dintr-o fântâna au izvorât si cură,atât el cât si câinele Vasile… Numai ca bietul Vasile a ajuns la situaţiunea despre care credea ca este destinată numai duşamnilor sai,adică sa i se conteste valoarea de intrebuinţare până la punctul la care să i se scoată pe nas anumite ciozvârte,doar-doar s-ar pricepe ce va sa zică asta. Ca job-ul dumnealui era pe frontiera de vest,pe unde se alimentau haznalele flamânde de cash ale pedeleului,in diferitele sale forme de agregare. Dupa ce a ramas ronin,dupa ce si-a renegat seniorul caruia i-a refuzat dreptul la o odaliscă si bulanoasă dar si merituoasă faţă de cauză,steaua sa a inceput sa apună,in sensul ca era pe când nu s-a văzut/azi o vedem si nu e… Adica nu se mai vede de pe punte,de la babord,pe timp de hula,la mijloc fiind atat tangajul cat si ruliul, generate de un consum exagerat de whisky,dupa metoda folosita de vaca scapata in trifoi… In cazul de faţă, in lanul de trifoi al banului public,de partid,de stat precum si al tuturor marinarilor si musilor de uscat.
  Cat despre domnul Flutur,in asteptarea justei sale repartizari pe vreun culoar de la duioasa DNA,lucrare pregatita cu migala de dumnealui,in sensul ca este plin de fapte exigibile,trebuie facute insa cateva precizari:
  -in primul rand,rolul sau la frontiera de nord-est,y compris cea de la Botosani,pe unde are neamul sau un joit-venture mafiot,cu veri,nepoate,fini,afini,alte tufe, inca nu a incetat! Că cât este nea Ghiţă-n floare-nici in vamă nu ne doare! Adica ,in vămile de la Stanca-Costeşti dar si de la Siret,de unde, cand a plecat nitel dumnealui,au plâns toti,ca s-a cunoscut ca s-au scapat de mult bine…
  Poate ati observat ca, imediat ce s-a instalat in biroul de la CJ, ce a facut dumnealui prima data? Mai intai si mai intai, s-a pus sub scutul lui Stefan cel Mare,pe care l-a instalat ca bodyguard,la usa,cu musteaţa zbârlită! Că când or veni ăia ca să-i bage microfoane,pentru conferinţele de presă,bineînţeles,sa zică: bai,nu va jucati cu nenea Ghita,ca odata increteste fruntea !Apoi si-a tras acel obiect vestimentar botezat “ie barbateasca bucovineana”,un model de rubaska ukraineana de lautar-ţambalagiu in insolvenţă,apoi a luat legatura cu neşte guvernatori ukraineni faţă de care are anumite datorii ,i-a invitat i-a omenit,le-a facut loc la aeroport,la targuri,ca nu se poate targ sau taiere de panglica sau inaugurare de ulite fara sa fie si un Ivan pe-acolo!
  Pe scurt,ar fi multe de spus despre faptele de arme ale col.(r) Flutur Gheorghe pentru care ar trebui sa stea la loc racoros,nu le mentionez pentru ca ,numa’ ce le spun ,si cineva, mai liric,sterge comentariile…
  Insa eu cred ca nu va mai cânta Cocoş de trei ori,după alegeri, şi vom avea ştiri din surse convergente in sensul aşteptat de alegatorii săi,cei din zona de munte,şes dar si bahnă.
  Că nu toate faptele s-au prescris,astăzi şi mâine.
  Mai jos,cum arata coşmarul nostru si,sperăm,in scurt timp si al domnului Ghita,ctitor si adaugitor.
  http://prntscr.com/cogy88
  Iar despre unele fapte nu exista imagini insa se poate conta pe denunţuri,autodenunţuri ,precum şi alte dulceţuri specifice acestor vremi de acmu,la care a pus umărul său de pădurar dar nu numai umărul, ba chiar si kluppen,pentru a obtine anumite efecte de pârghie spirituală bucovineană.
  Deoarece,ca mulţi alţi comilitoni politici,dumnealui nu se teme atât de ceea ce ştie, cât,mai ales, de ceea ce nu ştie că se ştie…Fiind şi greu, după atâta munca politică la off-shore-uri precum si la Germania si la Austria.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*