Deputatul PNL Ioan Balan critică în termeni foarte duri intenția Guvernului Tudose de a majora din această toamnă accizele la carburanți, adică de a transfera incompetența lor pe umerii românilor, prin scumpirea benzinei și a motorinei.

congres 2

„Scumpirea prețului la carburanți, modificarea regimului de colectare a TVA, precum și alte fantezii fiscale ale liderilor PSD pe care le visează Dragnea și Tăriceanu, iar Tudose le pune în practică, vor lovi crunt atât în mediul de afaceri, cât și în cetățeanul de rând care trăiește din pensie sau din salariu. În niciun moment Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu nu au spus anul trecut, atunci când i-au mințit pe români cu sute de promisiuni în campania electorală, că vor majora impozitele și vor născoci alte taxe suplimentare.

Dar ne-am obișnuit ca guvernele conduse de PSD să nu fie doar incompetente dovedite, mincinoase, ci și foarte cinice! Toată lumea știe că o majorare a prețului la benzină scumpește aproape instantaneu toate produsele din piață.

Astfel, după ce de la 1 iulie s-a majorat punctul de pensie și câteva salarii din sectorul public, acum Guvernul ia totul înapoi, poate și mai mult, prin scumpirea produselor de consum. Acesta este curat cinism, dar care nu ne surprinde nici la PSD și nici la ALDE, ultimii autoproclamați adepți ai libertății pieței! Din păcate pentru ei, proba liberalismului economic stă în fapte, nu în vorbe!

Nu înțeleg cum, atât domnul Tudose, cât și doamna Vasilescu, insistă și spun cu atâta tupeu că au adus un spor de bunăstare pensionarilor sau unor angajați bugetari, pentru că puterea de cumpărare a acestora nu a crescut, ci până la finalul anului va fi mai mică decât în anul 2016. Eu înțeleg că este mare disperare atât la Ministerul de Finanțe, cât și la Guvern pentru că încasările bugetare sunt fără precedent de proaste, că evaziunea fiscală a înflorit, că deficitul a scăpat de sub control și că nu sunt bani suficienți pentru a acoperi nici măcar cheltuielile curente ale statului român până la finalul anului, în condițiile în care nu s-a realizat nicio investiție majoră tot anul 2017. Însă, pentru incompetența miniștrilor lui Dragnea nu trebuie să plătească toți românii, ci trebuie să plătească PSD și ALDE. Mai bine să plece Guvernul acasă sau măcar miniștrii care nu-și fac treaba să demisioneze de îndată’.

Ioan Balan, deputat PNL de Suceava, îi reproșează actualului prim-ministru Mihai Tudose faptul că, deși a fost mulți ani președintele Comisiei pentru politică economică a Camerei Deputaților, nu a înțeles nici după atâția ani cum funcționează economia reală a României: ‘Recunosc faptul că am avut ceva așteptări în zona politicilor economice de la domnul Tudose, care, ani buni de zile, a fost președintele Comisiei de politică economică a Camerei Deputaților și care, se presupune că ar fi trebuit să înțeleagă bine mecanismele prin care funcționează economia de piață. L-am creditat, dar m-am înșelat! Este imposibil să nu înțelegi că prin creșterea nivelului accizelor, așa cum a făcut și Ponta acum vreo 3 ani, se dă o lovitură cruntă nu numai consumatorilor, dar, mai ales, agenților economici români. Benzina și motorina din România sunt oricum scumpe și fără o majorare suplimentară de acciză.

O scumpire suplimentară a acestora i-ar îngenunchea pe exportatorii români, pentru că le-ar scumpi produsele, iar acestea nu vor mai fi competitive pe piețele externe. Aș vrea să-l văd pe domnul Tudose, măcar pentru o zi, în pielea agenților economici români, și aș vrea să aud ce ar avea de spus față de o astfel de măsură a Guvernului. Aș vrea să văd, dacă ar fi transportator domnul Tudose, dacă ar mai alimenta cu benzină în România sau ar fugi la pompele din Ungaria și Bulgaria? Până și Ponta și-a dat seama ce prostie a făcut când a introdus supra-acciza, împingând majoritatea transportatorilor la pompele de alimentare din statele vecine!

Este grav că Guvernul PSD-ALDE, de peste 7 luni de când guvernează, nu face decât să se ia la trântă cu mediul privat din România, nu gândește decât politici de jupuit pielea contribuabililor, prin impozite mai mari și mai multe, în loc să sprijine agenții economici să producă mai mult, mai eficient, mai competitiv. Despre marea evaziune nu am auzit nicio șoaptă de la acest guvern. Aș putea să pariez că, la modul rudimentar în care privesc PSD și ALDE economia țării și bunăstarea românilor, scumpirea carburanților este doar una dintre primele măsuri aberante pe care le pregătește Guvernul pentru români”, a mai adăugat deputatul PNL.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*