Suceava LIVE | Homepage

In memoriam: Casa de Cultură din Poiana Stampei poartă numele regretatului Elisei Todașcă. De asemenea, o stradă va primi numele părintelui Negrea

🕔26.Mai 2017

Datorită unui proiect de hotărâre inițiat de primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea, Casa de Cultură din comună va purta de acum înainte numele fostului primar, Elisei Todașcă.

Primarul comunei a declarat că această decizie este normală dacă ar fi să amintim doar câteva dintre meritele pe care le-a avut, de-a lungul timpului, acest om, în dezvoltarea comunei Poiana Stampei.

Elisei Todașcă a fost un model pentru mulți dintre noi, iar pentru ceea ce a reușit să facă pentru comunitatea noastră merită ca măcar acest obiectiv să îi poarte numele. Fiind ani la rând la cârma comunei Poiana Stampei, Elisei Todașcă a  reușit să realizeze unele obiective, care au înfrumusețat localitatea noastră, care face parte din cele mai frumoase sate românești, cu certificat de atestare, o mare mândrie pentru toți fiii localității Poiana Stampei. Decesul domnului Elisei Todașcă, din luna ianuarie a acestui an, a lăsat în urmă tristețe și lacrimi pentru toți locuitorii comunei Poiana Stampei, dar și pentru toți cei care l-au cunoscut. Astfel, în semn de respect și pentru ca numele lui să nu fie uitat, Casa de Cultură din centrul comunei va purta numele său”, a declarat primarul comunei, Viluț Mezdrea.

STRADA „MIHAI NEGREA”

De asemenea, edilul din Poiana Stampei a propus și ca un drum comunal din imediata apropiere a Mănăstirii Podu Coșnei, comuna Poiana Stampei, să poarte numele părintelui Mihai Negrea, având în vedere aportul major pe care l-a avut asupra comunității.

„Drumul comunal la care ne referim este un drum pietruit care se află în partea de nord a comunei Poiana Stampei, în zona Podu Coșnei, fiind primul drum la dreapta, situat la imediata intrare în comuna Poiana Stampei dinspre Vatra Dornei. În semn de prețuire pentru ceea ce a reprezentat părintele Mihai Negrea și în amintirea sa, am propus ca drumul comunal descris mai sus să poarte denumirea de «Str. Mihai Negrea»”, a declarat Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei. 

Părintele Mihai Negrea a sosit la Mănăstirea Podu Coșnei în anul 2006, iar de-a lungul timpului acesta s-a remarcat și ca preot, dar și ca un bun administrator. În anul 2014 acesta a primit din partea primarului Viluț Mezdrea și titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Poiana Stampei.

Ziarul SuceavaL!VE

SuceavaL!VE recomandăSUCEAVA L!VE pe facebook

Suceava Virtual

Publicitate
Sondaj

În eventualitatea regionalizării României, care dintre următorii lideri politici suceveni ar avea cele mai mari şanse să devină guvernatorul Bucovinei?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...