Dezvoltare, progres, inovație – acești trei termeni sunt asociați în majoritatea cazurilor cu investiții consistente, cu eforturi susținute, dar și cu perioade de timp necesare pentru implementarea soluțiilor alese. Atât mediul public, cât și cel privat se confruntă însă inevitabil cu problemele de finanțare. Găsirea resurselor necesare pentru a sprijini progresul este de cele mai multe ori o provocare, iar Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 vine ca o soluție în acest sens.

În ce constă, mai exact, acest program? POR 2014-2020 reprezintă unul dintre programele prin care pot fi accesate fonduri europene nerambursabile care să susțină creșterea competitivității economice concomitent cu îmbunătățirea condițiilor de viață în comunitățile locale și regionale. Valoarea fondurilor nerambursabile ce pot fi accesate în Regiunea Nord-Est se ridică la suma de 890 milioane euro, din care 742 milioane euro constituie sprijin din partea UE, iar 148 milioane euro sunt alocați de la bugetul național.

Pentru Regiunea Nord-Est, informațiile necesare asociate cu programul pot fi regăsite în cadrul site-ului inforegionordest.ro. Fondurile alocate Regiunii Nord-Est au menirea de a susține dezvoltarea în județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Cine sunt potențialii beneficiari ai oportunităților de finanțare ce pot fi accesate prin POR 2014-2020 în Regiunea Nord-Est?

Vestea bună asociată cu aceste oportunități de finanțare nerambursabilă este completată și de lista complexă a potențialilor beneficiari ai fondurilor. Astfel, solicitanții se pot regăsi în oricare dintre categoriile menționate mai jos:

  • Unități administrativ-teritoriale din Regiunea Nord-Est – 6 județe (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui), 17 municipii, 29 orașe și 506 comune;
  • Furnizori de servicii sociale acreditați, atât publici, cât și privați din Regiunea Nord-Est;
  • Instituții de învățământ superior de stat din regiunea vizată;
  • Instituții publice locale
  • Întreprinderi mici și mijlocii din mediul urban și întreprinderi mijlocii din mediul rural;
  • Microîntreprinderi din mediul urban;
  • Unități de cult;
  • Infrastructuri de inovare și transfer tehnologic, parcuri științifice și tehnologice;
  • Incubatoare de afaceri din regiune;
  • Organizații neguvernamentale din Regiunea Nord-Est.

Cum pot fi accesate fondurile?

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est oferă potențialilor beneficiari ai oportunităților de finanțare informații complete cu privire la maniera de accesare a fondurilor în cadrul paginii web inforegionordest.ro .

Cei care vor să beneficieze de oportunitatea de a obține finanțare pentru dezvoltarea de proiecte au, astfel, la dispoziție toate detaliile necesare cu privire la:

– valoarea fondurilor disponibile pentru Regiunea Nord-Est prin POR 2014-2020

– instituțiile implicate în gestionarea fondurilor

– documentația necesară pentru accesarea fondurilor

– categoriile de potențiali beneficiari ce pot accesa oportunitățile de finanțare

– evoluția implementării programului de dezvoltare la nivelul întregii regiuni.

În plus, solicitanții care vor să aplice pentru a accesa fondurile disponibile au la dispoziție în cadrul site-ului inforegionordest.ro ghiduri complete, cu informații generale și specifice, care elimină orice nelămuriri cu privire la aceste aspecte.

Așadar, inițativele de dezvoltare și cele mai inovative idei de proiect din Regiunea Nord-Est pot prinde contur prin accesarea de fonduri europene. Mai multe detalii pot fi găsite la adresa web inforegionordest.ro.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*