Suceava LIVE | Homepage

Premiul I pentru Ansamblul Folcloric „Muntenii Broștenilor”, la Cernăuți . Primarul Chiriac:„Ne-a fost apreciată originalitatea”

🕔12.Iun 2017

Ansamblul folcloric „Muntenii Broștenilor” a participat la Festivalul Internațional „În grădina cu flori multe”, de la Cernăuți, unde a obținut locul I.

Acest loc a fost obținut datorită faptului că a fost punctată originalitatea, costumele și melodiile care au fost de pe Valea Bistriței. De exemplu, «Coasa» este o melodie tradițională de la noi, iar cei din juriu au știut acest lucru. Și, chiar dacă nu ne așteptam, am avut deosebita plăcere să câștigăm locul I”, a declarat Nicolae Chiriac, primarul orașului Broșteni.

De asemenea, două eleve din Broșteni, au obținut câte o mențiune și un loc III la interpretarea unei balade și a unei melodii populare de pe Valea Bistriței, a mai anunțat primarul Nicolae Chiriac. Este vorba despre Giulia Elena Macarie și Raluca Victoria Antoche, și ele membre ale Ansamblului Folcloric „Muntenii Broștenilor”.

Primarul orașului Broșteni, Nicolae Chiriac, a mai declarat că a fost și el prezent la festival și că susține Ansamblul Folcloric „Muntenii Broștenilor”, în primul rând pentru a promova copiii, folclorul de pe Valea Bistriței și, nu în ultimul rând, localitatea.

Ziarul SuceavaL!VE

SuceavaL!VE recomandăSUCEAVA L!VE pe facebook

Suceava Virtual

Publicitate
Sondaj

În eventualitatea regionalizării României, care dintre următorii lideri politici suceveni ar avea cele mai mari şanse să devină guvernatorul Bucovinei?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...