Biroul Permanent al Senatului va decide marţi convocarea sesiunii extraordinare, ca urmare a adoptării de către Guvern, săptămâna trecută, a ordonanţelor de urgenţă privind pensiile speciale ale militarilor, plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor, dar şi transferul Elcen la Primăria Generală a Capitalei.

Şedinţa Biroului Permanent figurează în programul Senatului de marţi, 8 august, potrivit paginii de internet a instituţiei.

Potrivit Constituţiei, ordonanţele de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea lor spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea acestora în Monitorul Oficial al României.

Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în cinci zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*