Aproximativ 5.000 de delegaţi liberali vor participa sâmbătă, 17 iunie la Congresul PNL în care va fi ales viitorul lider al formaţiunii.

PNl Suceava va avea cea mai mare delegație la congresul de mâine. Este vorba despre aproximativ 200 de votanți delegați, după cum a anunțat liberalul Viorel Seredenciuc, vicepreședintele CJ Suceava.

La nivel național, PNL-ul își va alege sâmbătă președintele. E mare nevoie de acest lucru pentru că vedeți ce se întâmpla pe plan național, politic vorbind.  Am înțeles că au fost câteva județe care au votat pe cine votează, dar noi am luat hotărârea ca fiecare să voteze cu cine vrea. A fost propunerea președintelui Gheorghe Flutur, iar la congresul de sâmbătă fiecare va opta pentru convingerea lui”, a precizat Seredenciuc.

Preşedinţia PNL este disputată  de Ludovic Orban, cu moţiunea „Partidul Naţional Liberal – Forţa Dreptei” şi Cristian Bușoi, cu moţiunea „PNL – partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată şi puternică!”.

Pentru funcţia de preşedinte al PNL şi-a depus candidatură şi Viorel Cataramă, dar moţiunea sa, intitulată „Politica naţională – Calea liberală”, nu a întrunit condiţiile statutare pentru a fi spusă dezbaterii şi votului în cadrul Congresului PNL, întrucât nu a fost validată de Comitetele Directoare Judeţene din cel puţin 10 filiale ale partidului.

Viorel Seredenciuc regretă că moțiunea lui Viorel Cataramă nu a trecut  declarând că a apreciat la acesta discursul pur de dreapta, dar și una din cele mai importante măsuri care privește ajutoarele sociale. La Ludovic Orban admiră experința, discursul bun, dar și faptul că exculde orice alianță cu un partid de altă oreintare decât de dreapta, iar la Cristian Bușoi, tinerețea dar și faptul că nu poate fi asociat cu anumite grupuri politice care să-l împingă din spate, ca mai apoi să îl poată controla.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*