Procurorul-şef al DNA Laura Kovesi deţinea şi deţine un rol extrem de important în sistemul de putere paralel şi calcă în picioare principiile esentiale ale democraţiei, a declarat luni preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

„Principalul rol îi revine fãrã îndoială CSM care are o responsabilitate de care de multe ori până în prezent s-a derobat şi a lăsat ca aceste grave abuzuri sã se întâmple cu toate cã eu sunt convins cã erau la curent. Şi mai are cineva o responsabilitate foarte mare cel care a semnat numirea doamnei Kovesi în această funcţie. Cred cã preşedintele în mod logic ar trebui sã ia atitudine şi sã aibă o reacţie faţă de aceste lucruri grave care se întâmplã în domeniul justiţiei şi care ne aratã de fapt, o datã în plus ceea ce vedem că apare din ce în ce mai des în public: un sistem de putere paralel în care doamna Kovesi deţinea şi deţine un rol extrem de important, călcânnd în picioare principiile esenţiale ale democraţiei”, a declarat preşedintele Senatului.

Tăriceanu a mai spus că în România se înregistrează „grave abuzuri şi derapaje de la lege” şi există „o justiţie selectivă”.

„În România, în domeniul justiţiei, avem grave abuzuri şi derapaje de la lege, avem de a face cu o justiţie selectivă, avem de a face cu o vânătoare de lideri politici, că nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie. (…) Aş vrea să subliniez care pare să fie obiectivul principal al şefei DNA şi anume vânătoarea de figuri politice importante, care să creeze impact media şi să amplifice percepţia defavorabilă asupra României de corupţie generalizată şi insatisfacţia că a scăzut numărul cazurilor care au fost deferite justiţiei. Se face o justiţie nu calitativă, nu bazată pe lege, nu bazată pe fapte, ci pe cantitate, un fel de stahanovism, în care procurorul şef al DNA trebuie să raporteze din ce în ce mai multe cazuri de corupţie, lucru care, evident, ne pune întrebări asupra modului de gândire a acestei persoane care ar trebui să fie una echilibrată, să aibă legea în mâna dreaptă şi să nu ţină cont de ceea ce trebuie să răspundă probabil la anumite comenzi care vin din afară”, a mai declarat preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*