Suceava LIVE | Homepage

(VIDEO) Platforma Civică „Acțiunea 2012” a fost lansată și la Suceava

🕔19.Apr 2013

Organizaţiile nonguvernamentale din cadrul Platformei Civice Acţiunea 2012 vor să înainteze în Parlamentul de la Bucureşti un proiect de lege, prin care solicită „realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat”.

marius lulea si vitalie prisăcaruAproximativ 30 de ONG-uri incluse în Platforma Civică Acţiunea 2012 au lansat astăzi o iniţiativă legislativă, pentru susţinerea căreia vor să strângă 200.000 de semnături din partea cetăţenilor. Până la finele lunii iulie, peste 1.000 de voluntari vor ieşi pe teren, pentru a colecta aceste semnături.


Iniţiativa propusă de Acţiunea 2012 şi denumită „Aducem Basarabia acasă” vizează uşurarea procesului de obţinere a vizelor, înfiinţarea unei instituţii subordonate prim-ministrului Victor Ponta pentru gestionarea relaţiilor cu Moldova şi deschiderea unui birou care să asigure integrarea studenţilor din Republica Moldova în mediul socio-cultural românesc.

Liderul Filialei „Acţiunea 2012” Suceava speră să strângă peste  5000 de semnături, care au drept scop promovarea unei legi cu privire la repunerea în drepturi a românilor basarabeni.

Pentru mai multe informații puteți accesa pagina de net http://actiunea2012.ro/

Ziarul SuceavaL!VE

SuceavaL!VE recomandăSUCEAVA L!VE pe facebook

Suceava Virtual

Publicitate
Sondaj

În eventualitatea regionalizării României, care dintre următorii lideri politici suceveni ar avea cele mai mari şanse să devină guvernatorul Bucovinei?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...