Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că este încântat de faptul că proiectul care prevede achitarea în avans a subvenției pentru Thermonet a trecut în Consiliul Local.

„Un lucru important în această perioadă este asigurarea căldurii și a apei calde în municipiul Suceava. Mă bucură faptul că a trecut Hotărârea de Consiliu Local prin care să alocăm această sumă în avans celor de la Thermonet, care în final să ajungă la Bioenergy. Conform legislației în vigoare, se pot achita bani în avans pe subvenție pentru asigurarea stocului de combustibil”, a declarat Ion Lungu.

Edilul sucevean a mai declarat că banii acordați în avans pentru Themonet vor fi folosiți pentru asigurarea necesarului de lemn pentru perioada iernii.

De asemenea, primarul Ion Lungu a subliniat că în această săptămână au fost transferați către Thermonet suma de 1.500.000 de lei, bani ce au ajuns deja la Bioenergy.

„Trebuie făcute eforturi în această perioadă, având în vedere faptul că după 15 decembrie, timp de aproape o lună de zile, nu se lucrează la pădure. Chiar dacă vor fi bani, nu va fi ce cumpăra”, a mai declarat edilul sucevean.

Totodată, Ion Lungu a mai zis că în perioada următoare se va face tot posibilul pentru acordarea și altor sume de bani pentru asigurarea stocului de masă lemnoasă.

„Cei de la Bioenergy pot furniza energie termică și pe gaz-metan, însă la un preț mai scump. Primăria Suceava a negociat un preț fix de 116 lei pe gigacalorie, preț ce nu poate fi modificat până la data de 8 noiembrie 2018”, a încheiat Ion Lungu.

Reamintim că pe data de 4 noiembrie în Consiliul Local Suceava s-a votat într-o ședință extraordinară, HCL privind subvenția pentru achiziționarea masei lemnoase la Bioenergy.

Deliberativul local sucevean a aprobat cu 12 voturi pentru și 7 abțineri, proiectul de hotărâre. Trebuie precizat că cei care s-au abținut în a da votul favorabil, au fost consilierii locali ai PSD și ALDE. Cuantumul subvenției care va trebuie plătit în avans de Primăria Suceava, către Bioenergy, este de cinci milioane de lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.