Vă întrebați cum să vă faceți terasa mai confortabilă, astfel încât să vă invite în fiecare zi să vă bucurați de o cafea, un grătar sau de o seară relaxantă alături de prieteni și familie? Inspirați-vă din sfaturile noastre practice pentru a transforma terasa dumneavoastră într-un spațiu exterior de vis.

 

Pe internet veți găsi numeroase imagini cu terase și balcoane care arată precum un colțișor de rai. Cu toate acestea, realitatea este uneori diferită și poate fi un drum anevoios spre realizarea visului dumneavoastră. Împărțiți fiecare secțiune în zone și concentrați-vă asupra lor separat și, cel mai important, pe rând.

 

  1. Creați intimitate

Când vine vorba de relaxare, majoritatea persoanelor preferă un spațiu intim, așadar asigurați-vă că aveți suficientă intimitate pe terasa dumneavoastră. Puteți crea cu ușurință o zonă separată cu ajutorul panourilor și paravanelor din bambus, stuf sau răchită. Optați întotdeauna pentru materiale naturale, deoarece arată mult mai bine decat cele artificiale și creează un aspect general mai frumos. Plantele asezate în jurul terasei oferă, de asemenea, intimitate și în plus, pot fi și o protecție contra soarelui.

 

 

  1. Alegeți mobila de terasă potrivită

Bineînțeles, mobilierul pe care îl alegeți pentru terasă joacă un rol foarte important. Nu vă veți putea bucura de timpul petrecut pe terasă fără niște scaune de bună calitate. Din zona de relaxare nu trebuie să lipsească nici măsuța de cafea sau în cazul în care vă place să serviți masa în aer liber, o masă mai mare este alegerea ideala.

 

Atunci când alegeți mobilierul de grădină, asigurați-vă că este confortabil, dar nu prea mare astfel încât să ocupe tot spațiul. Alegeți un mobilier care poate rezista la lumina directă a soarelui, la ploaie, la zăpadă și alte elemente ale naturii. Dacă vă petreceți timpul pe terasă doar primăvara și vara, luați în considerare utilizarea unui mobilier pe care îl puteți folosi în interior în lunile mai reci ale anului.

  1. Amplasați un hamac sau un balansoar

Aveți suficient spațiu pe terasă? Folosiți-l pentru a amplasa un hamac sau un balansoar suspendat. Dar, înainte de a-l cumpăra asigurați-vă că aveți un loc de unde îl puteți ancora. În caz contrar, va trebui să alegeți un balansoar cu un design care nu necesită găurire, dar probabil veți avea nevoie de un spațiu mai mare, deoarece astfel de structuri sunt mai voluminoase.

 

  1. Adăugați accesorii textile

Nimic nu contribuie mai mult la crearea unei atmosfere confortabile decât câteva perne moi în care să te cuibărești seara. În mod ideal, alegeți o culoare principală și una sau două complementare. Folosirea culorilor contrastante arată foarte bine, dar dacă nu vă doriți să încărcați, optați mai degrabă pentru culori similare. Alegerea modelelor depinde de preferințele dumneavoastră, dar alegeți întotdeauna țesături care sunt concepute pentru utilizare în aer liber sau care sunt ușor de întreținut. În orice caz, atunci când ploua, cel mai bine este să le protejați.

  1. Așezați un covor pe podea

Alegeți doar covoare care sunt potrivite pentru utilizarea în exterior și care, prin urmare, pot rezista la intemperii. Unele covoare de exterior sunt impermeabile prin urmare întreținerea lor este foarte ușoară. Dar, pentru o terasă acoperită, nu trebuie să vă faceți griji nici pentru covoare din pluș sau iută.  În afară de faptul că vor face atmosfera să fie mai primitoare, acestea vor avea grijă de picioarele dumneavoastră în zilele mai puțin călduroase .

 

  1. Umbriți terasa

Mai ales dacă aveți o terasă orientată spre sud, nu vă puteți lipsi de o umbră de bună calitate. Există diverse copertine, jaluzele, perdele impermeabile și, bineînțeles, clasica umbrelă. Alegeți un model care poate fi ușor de rotit, astfel încât să puteți ajusta umbra în funcție de razele soarelui. Dacă nu doriți o variantă mai simplă, puteți folosi un simplu paravan.

 

  1. Așezați un grătar pe terasă

Grătarele nu sunt doar pentru grădina. Din fericire, vă puteți bucura de preparate făcute la grătar chiar pe terasa dumneavoastră. Grătarele electrice și cele pe gaz sunt cele mai potrivite, evitați-le pe cele cu cărbuni deoarece produc foarte mult fum.

  1. Luminați terasa pentru a vă bucura de ea și seara

Iluminați terasa cu o lumină caldă și slabă. În acest scop, puteți folosi lanțuri luminoase înfășurate în jurul stâlpilor sau balustradelor, felinare agățate și chiar lumânări cu LED. În funcție de modul în care este configurată alimentarea cu energie electrică, optați pentru un sistem de iluminat care se conectează la priză sau care funcționează cu energie solară.

 

  1. Nu uitați de plante

Balconul sau terasa este locul perfect pentru a cultiva câteva plante frumoase. Alegeți plante ușor de îngrijit și care se dezvoltă frumos și sănătos în are liber. O mică grădină de ierburi aromatice este o alegere bună, sau puteți adăuga câteva ghivece cu speciile de plante preferate.

  1. Și la final, decorațiunile

Alegeți câteva elemente decorative pentru a completa atmosfera. Pe lângă perne, țextile și elementele de iluminat menționate mai sus, puteți adăuga suporturi pentru ghivece, coșuri de răchită, felinare sau alte accesorii decorative pentru exterior.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.