Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că sâmbătă, 9 mai, cele 10 ventilatoare mecanice pentru terapie intensivă, achiziționate de Consiliul Local prin Primăria Municipiului Suceava și care au fost transferate cu titlu gratuit Spitalului Județean de Urgență „Sf.Ioan cel Nou” Suceava, în prezența Managerului General interimar doctor Anatolii Buzdugan.

„Cu aparatele donate în această zi, conducerea spitalului județean susține că are capacitate de ventilare suficientă pentru numărul de paturi de la Secția de terapie intensivă.
Așa cum se știe, aceste ventilatoare sunt vitale pentru salvarea de vieți omenești”, a transmis Ion Lungu.

Potrivit acestuia, Primăria a făcut eforturi deosebite pentru a achiziționa aceste aparate având în vedere că ele nu se găsesc pe piața internă, iar pe cea internațională foarte greu, în această perioadă.

„Tot în cursul acestei dimineți am donat 10.000 de măști de protecție, trimise de partenerii noștri din China și 1.000 de combinezoane achiziționate de primărie de pe piața românească.
Facem tot ce putem pentru a limita efectele acestui virus nemilos!
Suntem convinși că vom depăși cu bine această perioadă grea prin care trece orașul nostru și ne vom întoarce la o viață normală”, a mai transmis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.