Consiliul Județean Suceava, împreună cu Biblioteca Bucovina „I.G. Sbiera”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” și Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, filiala Iași, organizează vineri, 26 februarie, ora 12:00, în sala de Artă a Bibliotecii Bucovina, evenimentul „100 de ani de dadaism”.

100  DE  ANI  DE  DADAISM

Evenimentul va fi prezentat de Angela Furtună și Cătălin Chifan.

În cadrul programului va fi difuzat filmul „Cronicile de la Zürich. Café Voltaire. Tristan Tzara etc.” Producția cinematografică a obținut Premiul I la Festivalul Costineşti, 1996, Premiul al II-lea la Festivalul Naţional Documentar, Muzeul Cotroceni, Marele Premiu Mediafest 1996, Premiul Special al Juriului din partea Asociaţiei televiziunilor profesioniste din România, 1997.

Muzică: Dada și Muzica.

Voci Dada: Tristan Tzara, Richard Huelsenbeck, Hans Arp, Marcel Duchamp, Kurt Schwitters, Raoul Hausmann.

Loviluții și Moravuri: Despre Nunu în Ţara Dada

Evenimentul celebrează 100 de ani de la inaugurarea Cabaretului Voltaire și de la nașterea mișcării Dada, la Zürich, pe 5 februarie 1916. De asemenea, evenimentul celebrează împlinirea a 120 de ani de la naşterea scriitorului român Tristan Tzara (16 aprilie 1896, Moineşti – 25 decembrie 1963, Paris), cofondator al mişcării culturale dadaiste, care a condus la o revoluţie majoră în artele plastice şi literatura universală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.