O manifestare cultural-educaţională a marcat Ziua Bucovinei în comuna Moldovița, unde s-a organizat o gală a oamenilor școlii. Astfel, evenimentul a adunat laolaltă oficialităţi locale, oameni de cultură, profesori, elevi, foști elevi şi părinţi.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Naţional și cu momentul de istorie oferit de domnul profesor Gelu Clitnovici.

Apoi sub dulcea prezentare a directorului liceului, prof. Daniela Ceredeev au urcat pe scenă oamenii care au reușit să își atingă idealurile și care sunt astăzi conștienți că fără educație n-ar fi fost la fel.

Inspectorul școlar general Gheorghe Lazăr, redactorul șef al cotidianului Monitorul de Suceava, Tiberiu Avram, Lucia Condrea, tezaur viu al României, îndrăgita artistă Angelica Flutur, sunt doar câteva dintre persoanele care au primit titlul de „OM al Școlii” din Moldovița.

Acestora li s-au alăturat profesori, oameni de afaceri, dar și oamenii care au contribuit la evoluția educației din Moldovița. În total, deloc întâmplător, 100 de oameni au devenit „ai școlii” din Moldovița.

Evenimentul a fost organizat de directorul liceului,  Daniela Cereedev, cea care a declarat încă din deschidere că oamenii sunt valorile de excepţie, tezaurul, bogăţia unui popor. Pe aceste nestemate şcoala le aşază într-un loc aparte pe harta frumuseţii, a culturii şi a educației.

„Școala trăiește prin oamenii ei. Cred cu tărie, și nimeni nu-mi va putea dezrădăcina această convingere, că oamenii sunt puterea și energia și viitorul. Nu sistemele, nu strategiile, nu organizațiile sau instituțiile. Oamenii – răsfrângerea Cerului pe pământ! De-aceea vă mulțumesc, Oameni ai Școlii, cu drag și recunoștință deplină pentru toate”, a transmis Daniela Ceredeev.

Fiecare persoană premiată a primit câte o Diplomă de Gratitudine și câte o floare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.