Potrivit ultimei informări  privind gestionarea situațiilor de urgență survenite în urma  fenomenelor meteo periculoase, din week-end-ul trecut, luni în jurul orei 10, era încă închis Drumul Județean 175B – Trans Rarău, din cauza zăpezii depuse pe carosabil, pe porțiunea de la Pojorâta spre Cabana Rarău și de la Cabana Rarău înspre Crucea. La propunerea subprefectului Silvia Boliacu, luni urmau să fie montate, în zonele respective,  3 bariere prevăzute cu lacăte, una pe drumul din Pojorâta înspre Cabana Rarău, a doua pe DJ 175 A, Izvorul Alb-Cabana Rarău, și o a treia pe porțiunea de drum de la  Crucea spre Chiril. Acolo era   montate de Poliție semne de avertizare, dar fuseseră îndepărtate de turișii care urcau spre Cabana Rarău. Turișii care se aflau cazați la cabană au plecat duminică, din proprie inițiativă, fiind în afara pericolului.

Celelalte drumuri din județul Suceava erau, luni dimineață, deschise traficului, nefiind afectate  circulația ferovioară și cea de pe Aeroportul Suceava.

La această oră, potrivit informării Delgaz Grid nu aveau curent electric 64 de consumatori din Pojorâta  și Cârlibaba, fiind întrerupte   2 linii de medie tensiune și 7 posturi de transformare. Pentru remedierea lor lucrau patru echipe ale companiei.  De asemenea, se lucra la îndepărtarea copacului căzut pe linia electrică de medie tensiune, de pe drumul de la Pojorâta spre Rarău.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.