În cursul zilei precedente poliţiştii suceveni au desfăşurat o amplă acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor de contrabandă. Au fost organizate filtre în trafic fiind vizaţi în special cei care transportă produse accizabile.

În urma acţiunilor au fost confiscate peste 250.000 bucăţi ţigarete de contrabandă, au fost indisponibilizate 2 vehicule, iar o persoană a fost reţinută şi introdusă în arestul IPJ Suceava.

Peste 250.000 de țigarete au fost confiscate într-o amplă acțiune organizată de polițiștii suceveni

Peste 250.000 de țigarete au fost confiscate într-o amplă acțiune organizată de polițiștii suceveni

 

La data de 31.10.2017, în jurul orei 15.30, un echipaj din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus a identificat circulând pe DJ 209G, din comuna Straja, un autoturism al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliție, a încercat să evite contactul cu polițiștii și a efectuat manevre pe mai multe străzi adiacente, însă a fost urmărit și blocat de polițiști.

La volanul autoturismului, a fost identificat un bărbat de 29 de ani din comuna Brodina, iar în interiorul autoturismului au fost găsite 10.390 pachete cu țigări de proveniență ucraineană și Duty Free.

Țigările, în valoare de circa 105.000 lei, au fost confiscate, autoturismul în valoare de aproximativ 15.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul poliției, iar bărbatul de 29 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru stabilirea  de măsuri preventive.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.

 La data de 01.11.2017, ora 02.35, în timp ce acționa pe DJ 175, din comuna Fundu Moldovei, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Întrucât conducătorul auto și-a continuat deplasarea, s-a procedat la  urmărirea acestuia pe o distanță de circa 1,5 km, fiind solicitat și sprijinul altui echipaj de poliție aflat în serviciu.

Astfel, autoturismul a fost blocat pe DJ 175, în timp ce circula fără luminile de drum sau întâlnire, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat de 40 de ani din comuna Izvoarele Sucevei.

În urma controlului documentelor și a interiorului mașinii, polițiștii au identificat o pereche de mănuși și o pătură, motiv pentru care au extins cercetările în zonă, pe DC denumit „Pârâul Cailor”, loc în care au fost identificate abandonate 2.417 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară de diferite mărci.

Țigările, în valoare de circa 28.500 lei, au fost confiscate, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 5.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.

 

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a produselor  de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.