Pentru sezonul rece, Compania de Drumuri Naţionale a alocat judeţului Suceava 10.000 de metri liniari de parazăpezi, a anunţat prefectul Florin Sinescu.

În urma prognozei meteo, autoritățile județene au cerut instalarea parazăpezilor pe porţiunile de drum unde în fiecare iarnă zăpada şi viscolul au creat probleme. Sinescu a declarat că județului Suceava i-au fost repartizaţi 1000 de ml de parazăpezi, urmând ca restul cantității să ajungă până la sfârşitul săptămânii.

 Pentru o bună gestionare a situațiilor generate de fenomenele meteorologice periculoase specifice iernii, pe perioada atenţionării cod galben, la nivelul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava va funcţiona Centrul Operativ Judeţean, care va pune totodată la solicitare, informaţii privind starea drumurilor. Datele de contact la care se pot obţine informaţii sunt tel. 0230 218022 şi e-mail: situatii.urgenta@prefecturasuceava.ro.

Totodată au fost stabilite în apropierea acestor zone, puncte de sprijin dotate cu personal, utilaje şi material antiderapant din dorinţa ca perioada de intervenţie să fie redusă la minim. Astfel de puncte vor fi amenajate la Poiana Ştampei, Ilişeşti şi Mestecăniş pentru DN 17, la Capu Codrului pentru DN2E şi la Ratoş pentru DN2.

„Este important că avem în acest moment încheiate contracte de prestări servicii de deszăpezire pe drumurile naţionale şi judeţe, iar la nivelul autorităţilor locale avem la dispoziţie un număr de 362 de utilaje pentru intervenţie. Fac apel la conducătorii auto să îşi echipeze corespunzător maşinile cu anvelope pentru iarnă şi să se informeze în prealabil de starea drumurilor, pentru ca deplasarea să se facă în condiţii de siguranţă” a precizat Prefectul Florin Sinescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.