Curtea de apel Suceava a respins ca nefondate apelurile inculpatului Gheorghe Nicanor Buliga și apelurile părților civile împotriva sentinței prin care inculpatul a fost condamnat la 11 ani și trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „omor” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”. Această decizie a rămas definitivă.

CUM S-A ÎNTÂMPLAT CRIMA

În seara de 12 martie a.c., în jurul orei 23.30, Gheorghe Nicanor Buliga (30 de ani), din comuna Arbore, se afla în interiorul barului SC Hapiciu SRL și consuma băuturi alcoolice împreună cu mai mulți prieteni. La un moment dat în bar a intrat victima Vasile C., din orașul Cajvana. Acesta a făcut mai multe remarci nepotrivite la adresa soției lui Buliga, astfel că individul a reacționat violent și l-a lovit cu o scrumieră în cap pe căjvănean. Victima a căzut la pământ, însă agresorul nu s-a oprit și a continuat să-l lovească cu pumnii și picioarele în cap și peste corp. Deși în local erau mai multe persoane, nimeni nu a intervenit pentru a-l opri pe Buliga.

Vasile C. a suferit mai multe leziuni grave, care în scurt timp au condus la deces.

Criminalul a fost găsit și ridicat cu sprijinul SAS de la locuința sa, din localitatea Arbore, în jurul orei 02.30, fiind dus la Postul de Poliție Arbore.

În urma probelor administrate în acest caz a fost pusă în mișcare acțiunea penală, împotriva inculpatului Gheorghe Nicanor Buliga pentru săvârșirea infracțiunilor de „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „omor”, ulterior fiind dispusă măsura reținerii pe o perioada de 24 de ore și mai apoi arestarea preventivă. Bărbatul a fost introdus în Arestul IPJ Suceava.

Gheorghe Nicanor Buliga nu este la primele probleme cu legea. În anul 2019, el a fost trimis în judecată, alături de mai multe persoane, de către procurorii DIICOT Suceava fiind cercetat într-un dosar privind infracțiunile de „constituire a unui grup infracțional” și „trafic de droguri”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.