Cei care circulă des cu autobuzul au observat cu siguranță faptul că, unele stații de pe traseele TPL au rămas fără refugii. Acest lucru este rezultatul finalizării contractului de parteneriat public privat, pe care primăria l-a avut cu o firmă de publicitate.

refugiu statii autobuz, sursa tramclub.orgAcesta expirat, astfel că stațiile au rămas parcă ale nimănui. Totuși, Ion Lungu – primarul care în ultimul timp se gândește la toate, a anunțat că va cumpăra stații care nu vor mai fi ridicate de la locurile lor.

„Parteneriatul pe care l-am avut cu o firmă de publicitate în stațiile de autobuz a expirat, ceea ce înseamnă că stațiile în care erau amplasate refugii vor rămâne fără acestea din urmă. Tocmai de aceea primăria municipiului Suceava va achiziționa în perioada următoare 11 stații de autobuz noi – 8 de același fel, altele 3 puțin diferite – pe care le vom distribui în toate zonele din oraș. Eu sunt de părere că sunt niște stații moderne cu posibilitatea de afișaj pentru primărie”, anunță Ion Lungu.

Primarul a mai anunțat că aceste 11 refugii sunt relativ ieftine, fiecare ajungând la aproximativ 5.000 de lei fără TVA.

„Astfel, prin licitație electronică vom achiziționa aceste 11 stații pe care le vom amplasa în unele din stațiile în care în momentul de față nu există refugii. Este o chestiune minimă de civilizație, dar din păcate, ne-a expirat contractul cu firma de publicitate și refugiile au fost deja ridicate. Cele 11 stații vor costa 70.000 de lei și vom afișa doar chestiuni ce privesc primăria, pentru că sunt ale noastre. Nu cred că le vom închiria, pentru că eu aș vrea să folosim aceste stații ca și punct de informare și de anunț. În linii mari sunt mai multe stații în Suceava, unele nu se mai folosesc, cum este cea de vis-a-vis de  Spitalul Județean, dar sunt cam 20 de stații care aparțin de TPL, deci de primărie”, informează edilul.

Desigur, pentru ca acestea să reziste este important ca și cetățenii Sucevei să fie civilizați. Vandalismul duce totuși la tot felul de distrugeri prin întreg orașul, iar stațiile de autobuz nu sunt ocolite. Rămâne de văzut cât vor rezista aceste noi refugii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.