Direcția de Sănătate Publică Suceava arată în ultima statistică realizată că numărul sucevenilor care suferă de cancer este de 9.126. Prezența acestei maladii în rândul populației este crescută cu 520 de cazuri, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Statistica arată că în luna iunie 2014, din cauza cancerului au decedat 114 persoane din județ, dintre care 27 la spital, iar restul la domiciliu sau în alte locuri.

Cele mai multe decese au fost determinate de cancerul la nivelul stomacului, din cauza căruia au murit 17 persoane, față de 15 în aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce din cauza cancerului traheei și bronhiilor au decedat 14 persoane, față de 17 în 2013.

În luna iunie a acestui an au murit din cauza cancerului mamar 3 femei, față de 5 anul trecut, iar de col uterin 6, comparativ cu 7 în aceeași perioadă a anului 2013.

După cum arată datele oficiale ale Direcției de Sănătate Publică Suceava, cancerul de prostată a determinat decesul a 6 suceveni, la fel ca și în 2013, în aceeași perioadă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.