Deputatul Partidului Național Liberal, Ioan Balan, a apreciat numărul proiectelor aprobate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în județul Suceava, în mandatul viceprim-ministrului Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Printr-o interpelare adresată în Parlamentul României, Balan a menționat că, la data de 27 aprilie 2016, pentru județul Suceava s-au aprobat, prin ordin al ministrului, nu mai puțin de 116 proiecte, cu o valoare de aproape 85 milioane de euro, ceea ce merită apreciat, având în vedere necesitățile de modernizare și dezvoltare ale județului, chiar în contextul unor constrângeri bugetare importante.

Cunoașteți foarte bine faptul că nevoile de investiții ale județului sunt și mai mari, mai ales în domeniul educației și sănătății”, a subliniat Balan.

Mizând pe obiectivitatea și profesionalismul de care dă dovadă viceprim-ministrul Vasile Dîncu, deputatul PNL dorește precizări privind informațiile ce se pot publica pe pagina electronică a Ministerului.

Vorbind despre transparentizarea PNDL, consider că este extrem de important ca pe pagina electronică a Ministerului să fie publicate atât termenele de execuție aprobate, depășirile de termene, cât și denumirea constructorului și perioada de garanție a lucrărilor”, a menționat Balan.

De asemenea, acesta dorește să fie informat privind numărul și valoarea proiectelor depuse, dar încă neaprobate, pentru finanțarea prin intermediul PNDL, la nivelul județului Suceava și care sunt estimările de finanțare de noi proiecte pentru partea a doua a anului 2016 pentru județ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.