Operatorul de salubrizare menajeră din municipiul Suceava a început distribuirea pubelelor către casele din oraș. Astfel, 12 000 de pubele vor intra în posesia sucevenilor care locuiesc la case.

„A început repartizarea pubelelor la casele din municipiu, conform contractului de salubrizare menajeră. Termenul de repartizare fiind de șase luni de la încheierea contractului. Repartiția se face la toate casele de pe toate străzile din municipiul Suceava. Întrucât nu toți sucevenii au posibilitatea să meargă să preia pubelele de la un centru special amenajat, am convenit ca repartizarea acestora să se facă în zilele de colectare a deșeurilor la fiecare casă în parte”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a precizat că fiecare locuință va dispune de două pubele, una pentru deșeuri menajere, de culoare neagră și una pentru deșeuri reciclabile, de culoare galbenă.

„Vom merge de două ori, în zilele de colectare a deșeurilor menajere, și vom încerca să predăm, în baza unui proces verbal, pubelele la proprietarii caselor. În cazul în care nu vom reuși să facem acest lucru, proprietarii vor putea să intre în posesia pubelelor, ridicându-le de la un centru special amenajat, despre care vom da detaliile ulterior”, a precizat Lucian Harșovschi.

Pe de altă parte, în ceea ce privește montarea buncărelor în municipiul Suceava, Harșovschi a precizat că vor fi amplasate 59 de buncăre îngropate și 54 de buncăre semiîngropate pentru colectarea deșeurilor din oraș. De altfel, în apropierea supermarketurilor, a piețelor și a unităților de învățământ vor fi montate containere de tip clopot, pentru a se evita împrăstierea deșeurilor. Acestea vor fi amplasate în 30 de locații din oraș.
De asemenea, vor fi amplasate și pubele albe pentru colectarea textilelor uzate sau rupte. În ceea ce privește hainele pe care sucevenii doresc să le doneze, Primăria Suceava va lua legătura cu mai multe fundații pentru ca mai apoi să fie montate pubele din cadrul cărora vor fi ridicate hainele donate de suceveni.

„Aceste haine trebuie să ajungă undeva. Acest lucru va putea fi posibil doar printr-un parteneriat între Primărie și o fundație sau o asociație de ajutorare”, a precizat Harșovschi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.