Federația Sindicatelor Libere din Învățământ apreciază faptul că Guvernul a adoptat, în ședința de marți, o ordonanță prin care, de la data de 1 august a.c., salariile personalului nedidactic din învățământ vor fi majorate cu 12 la sută, așa cum este prevăzut în Acordul semnat de sindicate cu Executivul în luna octombrie anul trecut și așa cum s-a discutat, ulterior, cu partea guvernamentală.

”Ne-am luptat pentru cei 53.000 de oameni, personal nedidactic din învățământul preuniversitar, fără de care școlile nu ar putea funcționa normal și am obținut această creștere”, a precizat președintele F.S.L.I., Simion Hancescu.

Majorarea de 12 procente va fi aplicată de la 1 august la salariul minim pe economie, care de ieri, 1 iulie, a crescut la 1.050 de lei.

”Această creștere a salariilor este binevenită, având în vedere că salariile colegilor noștri sunt foarte mici, dar mai sunt pași de parcurs pentru ca salarizarea cadrului didactic, nedidactic și auxiliar din România să se apropie de cea a colegilor din Uniunea Europeană. Există o problemă, de exemplu, generată de faptul că sporul de vechime este introdus în salariul de bază, iar, din acest motiv, salariile personalului nedidactic sunt identice, indiferent de vechime. Și nu este corect!”, a explicat Simion Hancescu.
Liderul F.S.L.I. a adăugat faptul că se impune ca o nouă lege a salarizării să fie pusă cât mai repede în practică, pentru a se elimina această anomalie. ”Această nouă lege a salarizării este necesară și pentru că actuala grilă de salarizare este aplatizată, iar diferența între salariile personalului nedidactic și cele ale personalului didactic în primii ani de activitate este nesemnificativă”, a mai spus Simion Hancescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.