Conducerea DGASPC Suceava a anunțat că în data 30.04.2020, au fost testați cei 68 de beneficiari din cadrul CRRN Zvoriștea. Din cei 68 de beneficiari testați pentru COVID 19, 55 au fost negativ, iar 13 au tost testați pozitiv.

„Menționăm că toți cei 13 beneficiari sunt asimptomatici la acest moment. În acest sens, șeful de centru, împreună cu medicul și asistenții medicali au efectuat triajul epidemiologic al beneficiarilor, astfel, cei 13 beneficiari, testați pozitiv au fost repartizați în dormitoare separate, complet izolați față de beneficiarii testați negativ, accesul făcându-se separat. Ca și în cazul celorlalte două centre, am solicitat prin adresă scrisă către DSP Suceava, să ne fie comunicate măsurile care se impun a fi întreprinse”, transmite un comunicat al DGASPC Suceava.

Încă de la primul rezultat, la CRRN Zvoristea, pe lângă măsurile dispuse pentru respectarea Ordonanței Militare nr. 8/9.04.2020, au rămas în vigoare regulile si dispozițiile emise anterior, îndeosebi cele referitoare la respectarea măsurilor de igienă și dezinfecție, precum și asigurarea stocurilor de medicamente, soluții și materiale de protecție și s-a impus cu prioritate instruirea personalului medical și folosirea echipamentului necesar pentru protecție anti-COVID 19.

„Cei doi salariați testați inițial pozitiv, au fost externați din spital, având deja un test negativ și recomandarea de carantinare la domiciliu. Pentru veni în sprijinul personalului care lucrează în ture de izolare la centru și izolare la domiciliu, de câte 14 zile, psihologii din cadrul serviciilor Direcției, oferă suport emoțional și consiliere psihologică la cererea acestuia. Consilierea beneficiarilor este asigurată de către psihologi din cadrul fiecărui centru”, a mai transmis conducerea DGASPC Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.