Consilierii locali suceveni se întâlnesc joi, 27 mai, în ședință ordinară. Aceștia vor supune votului mai multe proiecte de hotărâre, între care și cel privind repartizarea a 13 locuințe ANL către tinerii care se aflau pe lista de așteptare în vederea obținerii o astfel de locuință.

Potrivit proiectului de hotărâre, pentru a avea acces la locuințele care se eliberează anul acesta, tinerii mai trebuie să achite și o garanție financiară, stabilită tot de deliberativul local, pentru acoperirea chiriei și a cheltuielilor comune, în caz de neplată, respectiv 1.000 de lei pentru apartamentele cu două camere și 1500 de lei pentru cele cu trei camere din Ansamblul Metro – Bl. 30  și 1.000 de lei pentru apartamentele cu o cameră și 1.500 de lei pentru cele cu două camere din Ansamblul Privighetorii și Ansamblul Metro – Petrom. Garanția se achită de către beneficiar înainte de emiterea repartiției iar nedepunerea acesteia duce la pierderea dreptului locativ, locuința urmând să fie repartizată altei familii, în ordinea de pe lista de priorități.

De altfel, trebuie precizat că tinerii de până în 35 de ani, care nu dețin sau au deținut o locuință în proprietate și își desfășoară activitatea în municipiul Suceava sau în localități limitrofe, situate la maxim 10 km distanță de oraș, au dreptul, conform legii, să solicite repartizarea de locuințe ANL. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.