Documentarul „Enescu – la răspântie de vremi” va fi proiectat, astăzi, la Institutul Cultural Român de la Viena. La Liveni, va fi un concert omagial cu ocazia celor 134 de ani de la nașterea sa. În Capitală, se va desfășura Festivalul Internațional care-i poartă numele.

Festivalul Internațional „George Enescu” se apropie, dar până atunci, cei 134 de ani trecuţi de la naşterea marelui muzician sunt un prilej pentru omagierea lui George Enescu.

Documentar despre viața sa

Astăzi, în Austria, documentarul „Enescu – la răspântie de vremi” va fi proiectat la Institutul Cultural Român de la Viena. Documentarul prezintă viața și opera lui George Enescu, de la perioada studiilor din Viena (1888- 1894) și până la exilul din Paris, odată cu instaurarea dictaturii comuniste în România.

Concert omagial, în casa părintească

Muzeul Judeţean Botoşani, Filarmonica Botoşani şi Primăria Comunei George Enescu organizează, duminică, 23 august, un concert omagial. Acesta se va desfăşura la Casa Memorială „George Enescu”, din Liveni.

„Mă trag din părinți români și m-am născut la Liveni, județul Dorohoi, în inima Moldovei… Locuiam într- o casă mică cu pridvor de lemn vopsit, unde se uscau funiile de ceapă la soare. Şi acum mai văd ţăranii, în cămăşi albe, cu ilice albastre, cum cântau în asfinţit… Aceasta este cu adevărat ţara mea, iar imaginea ei am dus-o cu mine”, spunea George Enescu. „Concertul omagial George Enescu” îl va avea ca dirijor pe Ilarion Ionescu-Galați și începe la ora 11.00.

Un festival internațional care-i poartă numele

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Interna țional „ G e o r g e Enescu” se va desfășura între 30 august și 20 septembrie 2015 și aduce, în Capitală, artiști și formații de excepţie. Orchestra Filarmonicii din Berlin, va concerta în premieră la București, la Sala Palatului, pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle.

O altă mare prezență pe scenele bucureștene va fi Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam, care are spectacole pe 19 și 20 septembrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.