Având în vedere fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice în perioada următoare şi Ziua de Sfâta Maria, poliţiştii suceveni vor acţiona cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale. De asemenea, efective sporite de poliţişti rutieri vor acţiona pe drumurile publice pentru asigurarea fluidizării traficului dar şi pentru organizarea unor activităţi specifice asociate evenimentelor cultural – religioase.

În cele trei zile în care se acţionează cu efective sporite, un număr de 574 poliţişti de ordine publică sunt mobilizaţi pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. La aceştia se adaugă 195 de poliţişti din structurile rutiere şi investigaţii criminale. Acestora li se vor adăuga şi alte forţe în vederea menţinerii ordinii publice în zona celor peste 500 de lăcaşe de cult unde se vor organiza ceremonii religioase. În aceste zone vor fi organizate 309 patrule auto şi 71 de patrule pedestre.
12 de ofiţeri şi agenţi ai Serviciului de Investigare a fraudelor vor acţiona pe linia prevenirii şi combaterii faptelor penale şi contravenţionale privind actele de comerţ.
Toate grupele Serviciului de Acţiuni Speciale vor acţiona în această perioadă pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, 15 luptători SAS urmând să asigure intervenţia la evenimente.
Zilnic vor acţiona 8 autospeciale de poliţie rutieră cu aparate radar, 165 de poliţişti rutieri fiind prezenţi pe drumurile judeţene, naţionale şi europene pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.
Principalele drumuri naţionale şi europene pe care vor acţiona aparatele radar sunt DN2, DN17, DN2H, DN29, DN 18 şi DN 2E.
De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţie Transporturi Suceava vor acţiona pentru siguranţa cetăţenilor în staţii, triaje, dar şi în trenuri. Zilnic, vor fi efectuate în medie 20 de patrulări în staţii şi triaje şi 25 de patrulări în trenurile de călători.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.