În perioada 19-21 februarie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava – IPJ Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție au acționat pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.

Au fost constatate 2 infracţiuni, din care una de fals în înscrisuri oficiale și una de uz de fals. Poliţiştii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 28.000 lei, toate la Legea 171/2010 privind Regimul silvic, şi au confiscat 183,04 mc de material lemnos, cu o valoare de 28.055 lei.

Cu ocazia verificărilor efectuate împreună cu specialişti din cadrul ITRSV Suceava la o societate cu sediul în comuna Iaslovăţ, s-au identificat 11 avize de însoţire primară, pentru cantitatea totală de 76 mc lemn rotund răşinoase, care aveau data emiterii şi plecării transporturilor modificate.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Pe 18 februarie a fost oprit pentru control autocamionul condus de un bărbat din comuna Mănăstirea Humorului, care transporta pe raza comunei Capu Câmpului cantitatea de 11,38 mc lemn rotund rășinoase fără documente de proveniență, motiv pentru care a fost luată măsura confiscării acestuia, iar conducătorul auto a fost sancționat conform Legii nr. 171/2010.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.