Peste 200 de poliţişti au acţionat în weekend pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Acţiunile au vizat, în principal, depistarea şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză, viteza excesivă fiind în continuarea una dintre principalele cauze generatoare de accidente grave.

Conform unui comunicat al I.P.J. Suceava, toate autospecialele de poliţie rutieră echipate cu aparate radar au fost angrenate în acţiune. De asemenea aparatul radar laser TrueCam a fost utilizat pe Dn 17 şi DN2.

Pentru creşterea eficienţei acţiunilor echipajele rutiere au fost direcţionate către zonele şi arterele cu risc rutier, fiind aplicate sute de sancţiuni contravenţionale.

Au fost depistaţi 50 de şoferi care au încălcat regimul legal de viteză circulând cu o viteză cuprinsă între 20 şi 50 km/h peste limita legală pe segmentul de drum respectiv.

Unii şoferi nu au conştientizat faptele comise nici atunci când au fost identificaţi şi opriţi de poliţişti, încercând să se sustragă răspunderii, fiind necesară inclusiv urmărirea şi imobilizarea acestora.

În cadrul acţiunii au fost controlate 701 vehicule.

Au fost aplicate 402 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere.

Spre exemplu, la data de 25.11.2016  un tânăr  în vârsta de 26 ani, a fost inregistrat de aparatul radar in timp ce se deplasa cu viteza de 121 km/h pe DN2, in localitatea Granicesti. S-a procedat la suspendarea permisului de conducere şi la sancţionarea contravenţională a tânărului.

De asemenea, un alt bărbat de 36 de ani, a fost surprins de aparatul radar TrueCam circulând cu o viteză de 122 km/h pe un segment de drum din localitate unde limitat legală de viteză era de 60 km/h.

Un exemplu de desconsiderare a legii şi lipsă de responsabilitate îl oferă însă cel care deţine şi ,,recordul de viteză” al acestui weekend. A încercat să fugă, însă a fost prins şi sancţionat de poliţişti.

La data de 26.11.2016, ora 14.23, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției orașului Siret, aflat în serviciu pe DN2 cu autospeciala de poliție, au depistat un autoturism înmatriculat în străinătate, în timp ce se deplasa din direcția Suceava-Siret cu viteza de 142 km/h.

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, folosind semnalele acustice şi luminoase, autoturismul în cauză fiind ajuns în momentul în care acesta s-a așezat pe una din benzile de trecere a punctului de trecere a frontierei Siret – Porubne.

Agentul de poliţie rutieră s-a deplasat la conducătorul autoturismului şi după ce și-a declinat calitatea, i-a comunicam motivul legitimării, solicitându-i documentele sale și ale autoturismului pe care îl conduce.

Șoferul autoturismului a refuzat să înmâneze documentele, după care a intenționat să se deplaseze în continuare cu autoturismul pe care îl conducea.

Având în vedere acest lucru, polițistul a procedat la oprirea autoturismului, în sensul că a oprit motorul și a scos cheile din contactul mașinii, fiind necesară scoaterea şoferului din vehicul prin utilizarea forţei.

Ulterior, şoferul autoturismului a înmânat documentele polițistului rutier, fiind condus la sediul poliției unde a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1650 lei pentru cele două contravenţii săvârşite, respectiv, depășirea vitezei legale și refuzul de a prezenta documentele.

Astfel de acţiuni cu efective sporite vor fi organizate şi în continuare pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe şoselele judeţului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.