Doar două partide importante au decis ca pe listele pentru alegerile europarlamentare să se găsească și suceveni. Este vorba despre Partidul Național Liberal, care l-a nominalizat pe tânărul președinte al organizației de tineret, Alexandru Salup, inginer și asistent medical, și care se află pe locul 29 pe această listă. Cealaltă formațiune politică care a optat să pună pe listă un sucevean este Partidul Mișcarea Populară. Marian Andronache, viceprimarul municipiului Suceava, se află pe lista PMP pe locul 24.

La PSD lista este deschisă de Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, urmată de realizatorul TV Carmen Avram și Claudiu Manda, senator PSD. Lista completă a PSD pentru alegerile europarlamentare poate fi consultată aici.

Alianţa 2020 USR PLUS  îl are pe fostul premier Dacian Cioloş cap de listă, urmat de deputatul Cristian Ghinea și economistul Pîslaru Dragoș- Nicolae. Lista USR- Plus pentru europarlamentare poate fi văzută aici.

ALDE o susţine pe Norica Nicolai pentru un nou mandat de pe prima poziţie, urmată de profesorul universitar Barbu Daniel și europarlamentarul Renate Weber. Aici puteți consulta Lista ALDE pentru alegerile europarlamentare.

UNPR deschide lista de candidaţi cu Ilie Năstase. Acesta este urmat de fostul selecționer al Românei Anghel Iordănescu și de avocatul Adam Luminița Pachel. Lista UNPR pentru alegerile europarlamentare se găsește aici.

Lista de candidaţi PRO România este deschisă de Victor Ponta. Acesta a declarat că prezenţa sa în fruntea listei reprezintă asumarea rezultatului pe care îl va obţine PRO România la alegerile europarlamentare.

Pentru PRO România este primul scrutin la care participă ca partid. E cu atât mai important să arătăm că oferim o alternativă social-democrată liberală pro-europeană. Din acest motiv, este important pe 26 mai nu doar să obţinem o scor bun, ci mai ales ce putem să facem în viitor”, a precizat Victor Ponta.

Din lista PRO România mai fac parte comisarul european Corina Crețu și fostul prim-ministru al României Mihai Tudose. Un lucru interesant este plasarea pe locul patru al vicepremierului Republicii Moldova, Iurie Leancă. Lista PRO România pentru alegerile din 26 mai se poate consulta aici.

Primul pe lista PNL este Rareş Bogdan, care crede în principiile şi valorile Uniunii Europene.

Nu vorbim doar de nişte alegeri europarlamentare, vorbim despre direcţia României, vorbim despre a fi sau a nu fi în Europa, vorbim despre a fi sau a nu fi în parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii. România va da semnalul începând de pe 26, de la ora 21:00, că dreapta se întoarce la putere”, a declarat Rareş Bogdan.

Aici găsești lista completă a Partidului Național Liberal pentru alegerile din 26 mai. Consilierul județean, Alexandru Salup se găsește pe această listă.

Și UDMR a depus lista de candidaţi şi pe cele cu susţinatori. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a atras atenţia că Uniunea Europeană are nevoie de reformă.

Au fost lansate diferite programe, diferite proiecte pentru a reforma Uniunea Europeană şi noi suntem convinşi că, în perioada care urmează, vor fi nişte schimbări importante”, a spus Kelemen Hunor.

Pe lista UDMR este deputatul în Parlamentul European Winkler Iuliu, urmat de jurnalistul Vincze Lorant și vicepreședintele executiv al UDMR, Hegedus Csilla.

Pe prima poziţie a listei PMP se află Traian Băsescu, care crede că eurodeputaţii români vor avea un rol major pentru a contribui la relansarea Uniunii Europene şi, implicit, la relansarea garanţiilor de prosperitate pentru România.

O Europă destrămată, inconsecventă, fără obiective, fără ţări bine integrate în Uniunea Europeană nu va face decât să aducă uşor, uşor o Europă tot mai îndatorată pentru a putea plăti prestaţiile sociale şi, implicit, o Europă tot mai săracă, o Europă care devine piaţă pentru marile super-puteri economice”, a afirmat Traian Băsescu.

După Traian Băsescu pe locul doi se află deputatul Eugen Tomac, urmat de Ioana Constantin, economist. Lista PMP pentru alegerile europarlamentare este formată din 43 de candidați iar pe locul 24 se află viceprimarul Marian Andronache.

Pe lista PRM, pe locul pe primele trei locuri, se află Iovici Teodor, urmat de Ureche Constantin și de suceveanca Geonea Ionela Alina. Alături de aceasta se află alți doi suceveni respectiv Pascariu Viorel Gheorghe, ofițer pensionar pe poziția a 10 și Lăcătuș Alina Elena, economist pe poziția a 24. Lista PRM pentru 26 mai 2019 se află aici.

Lista finală a candidaților PRU pentru 26 mai este deschisă de preşedintele formaţiunii Bogdan Diaconu, urmat de Laurenţiu Andrei Piticaş și Florian Mirea Diaconu. Pe această listă pe poziția 11 se află viceprimarul orașului Broșteni, Hurjui Alexandru. Lista PRU poate fi consultată aici.

Partidul Forţa Pensionarilor are 14 candidaţi la alegerile pentru PE. Pe primele trei locuri sunt Pavel Platona – jurist pensionat, Florea Mitroi – jurist pensionat, Vasile Caraian – medic veterinar pensionat. Pe poziția a 13 se află suceveanca Rusitoru Lina.

Dreapta Liberală deschide lista cu preşedintele partidului, Viorel Cataramă, urmat de Dumitru Bălan, antreprenor Botoşani, Olimpiu Nistor, antreprenor Bistriţa. Pe locul 10 se află trainerul sucevean Podoleanu Cornelia.

Eurodeputatul neafiliat Cătălin Ivan candidează pentru alegerile europarlamentare din partea noului partid PRODEMO. Fostul social-democrat este urmat de Ioana Picos-Făgădaru, Cornel Radu Loghin, Aristidie Emilian Burduşel, Bogdan Tudor Matei. În total PRODEMO are 27 de candidaţi pe listă. Pe poziția 20 se află suceveanca Hostiuc Diana ,de profesie jurist, dar care își are domiciliul în Iași.

Pe primul loc la europarlamentare din partea Partidului România Noastră (PRN) este Gheorghe Funar, fostul primar al oraşului Cluj-Napoca. Locul doi și trei este ocupat de Danteș Ovidiu și de Bălan Angela. Pe locul 36 se află Danteș Simona, născută în Suceava, dar care își are domiciliul în București.

Partidul Blocul Unităţii Naţionale sau partidul BUN are 12 candidaţi la europarlamentare, pe primul loc fiind Gabriel Alexandru Vulpoiu, economist. Pe locul doi este Stanciu Costel, iar pe poziția a treia se află suceveanca Ionesi Saveta, fosta președintă PRM.

Partidul Neamul Românesc este fondat de fostul deputat PSD Ninel Peia, care a fost exclus din rândul social-democraţilor, la începutul lunii martie a anului 2016. Acesta deschide lista la alegerile europarlamentare. În total sunt 39 de candidaţi înscrişi în competiţie. Pe poziția a 12 se află avocatul sucevean Ciobanu Rodica Camelia din Udești.

Ultima formaţiune înscrisă la europarlamentare este Partidul Noua Românie (PNR), fondat de Sebastian Popescu. Acesta deschide şi lista la europene, în total fiind 15 candidaţi. Pe lista acestui partid se află doi cetățeni din județul Suceava, respectiv Pora Gabriel, din Broșteni, pe poziția a 4-a și Costache Silvia, pe 6, din Vatra Dornei.

În competiţia alegerilor pentru PE sunt înscrişi şi şapte candidaţi independenţi: Ana-Daniela Dobre, Octavian-Iulian Tiron, Gregorian Carmen Tudoran, George-Nicolae Simion, Peter Costea, Gabriela-Ştefania Nuţ, Luminiţa Velciu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.