Din dorința de a reveni cât mai repede la normalitatea de dinainte de pandemie, 140 de elevi de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” au optat pentru vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2. Ei sunt adolescenții care îmbracă uniforma militară și au ales să se gândească la un viitor mai bun cu speranța că gestul lor va fi urmat de cât mai mulți tineri.

„M-am vaccinat pentru că simt că este datoria mea de cetățean de a contribui la oprirea pandemiei. Totodată, vreau să îmi îmbrățișez bunica fără reținerea că există posibilitatea să îi pun sănătatea și viața în pericol”, ne-a mărturisit eleva sergent Teodora Spoială. Elevul sergent Alexandru Manole s-a vaccinat cu speranța că prin imunizare și cu respectarea în continuare a măsurilor de distanțare, pandemia va lua sfârșit. „De peste un an normalitatea noastră a fost mult distorsionată, de la purtatul măștilor, până la distanțarea fizică. Astăzi, însă, am făcut un important pas spre a ne recăpăta normalitatea și a ne salva persoanele dragi din jurul nostru. Eu m-am vaccinat, tu?”.

Revenirea la normalitate este motivul principal pentru care mai bine de jumătate din elevii eligibili (cu vârste de peste 16 ani) au ales să se vaccineze.

Chiar dacă cei mai tineri membri ai Armatei României nu fac parte din categoria de risc, ei au spus „DA” vaccinării și speră să reprezinte un exemplu de spirit civic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.