Colonelul Radu Țipișcă, șef serviciu ISU Suceava, a anunțat că perioada de înscriere și depunere a dosarelor în programul de voluntariat „Salvator din pasiune” a tuturor celor care doresc să se alăture echipajelor de intervenție în misiunile pompierilor s-a încheiat.

„Dacă anul trecut am avut 32 de voluntari, anul acesta avem 142. Trebuie să îi pregătim, să le arătăm calitatea pe care o vor avea în societate, în familie. Pentru că ei asta vor fi: salvatori de vieți. Noi le spunem din start că asta vor învăța și dacă vor reuși să dobândească cunoștințe, în urma examenelor, vor primi și un certificate de voluntar, care le va da calitate de persoană ce poate acționa alături de pompierii militari, pentru îndepărtarea urmărilor producerii unor situații de urgență”, a anunțat Radu Țipișcă.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava a fost creată o comisie care, începând de astăzi, va începe evaluarea dosarelor candidaților.
Programul „Salvator din pasiune”  a fost lansat în luna mai a anului trecut și urmărește valorificarea și susținerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.