Ca urmare a derulării Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora, din luna noiembrie 2020 până în prezent, încă un număr de 138 de suceveni, au fost incluși în acest Program.

Cardurile electronice au fost distribuite către primăriile unde au domiciliile noii beneficiari, de unde vor fi ridicate, iar ulterior utilizate pentru mese calde.    

În condițiile de eligibilitate prevăzute în O.U.G. 115/2020, se încadrează persoanele în vârstă de 75 ani împliniți sau peste, cu venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, respectiv 800 lei/lună, cât și persoanele fără adăpost, inclusiv persoanele /familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au un domiciliu stabil, iar valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă pentru destinatarii finali în cadrul S.N.S.P.V.P.A. este de 180 de lei/lună. Până în prezent, la nivelul județului Suceava beneficiază de mese calde, un număr de 11.168 de beneficiari eligibili, care primesc mese calde, de la cele 228 de societăți comerciale de profil sucevene, înscrise în Programul național. Pentru un număr de 906 persoane eligibile, cardurile au fost returnate Instituției Prefectului – Județul Suceava, întrucât  706 persoane nu au fost identificate la nivelul localității, iar altele 146 au refuzat primirea cardului.   

„Situația este în dinamică privind numărul beneficiarilor, astfel Instituția Prefectului Județului Suceava a luat toate măsurile ca persoanele eligibile, să intre cât mai repede, în posesia cardurilor, pentru a beneficia de acest program.”, a declarat Subprefectul Daniel Prorociuc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.