Tribunalul Suceava a dat o primă sentinţă în dosarul fraţilor Turu, din cartierul sucevean Burdujeni, acuzaţi de tentativă de omor comisă asupra unui taximetrist din Dărmăneşti, faptă petrecută în luna septembrie din anul 2014.

Astfel, Petru -Traian Balan, fost Biriş, cunoscut ca Traian Turu, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat, iar fratele său Decebal Biriş, cunoscut ca Decebal Turu, s-a ales cu opt ani şi şase luni de închisoare pentru tentativă de omor.

În același dosar au mai fost condamnați Marian -Traian Bivol și Eduard- Sebastian Dura, care au primit câte şase ani de detenţie pentru tentativă de omor, Răzvan – Romulus Ştefan la doi ani şi şase luni de închisoare pentru favorizarea făptuitorului şi Marian Logofătu la doi ani şi 10 luni de închisoare pentru favorizarea făptuitorului şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Magistrații suceveni i-au condamnat Petru Traian Balan, Decebal Biriş, Marian Traian Bivol şi Eduard Sebastian Dura și la plata sumei de 40.000 de lei ca echivalent al prejudiciului material şi moral suferit de partea vătămată.

Decizia Tribunalului Suceava nu este definitivă și poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.