Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a marcat Ziua mondială a drepturilor consumatorilor printr-o serie de evenimente organizate cu scopul de a readuce în atenţia publică importanţa cunoaşterii drepturilor de consumator.

În 15 martie 1962, John Fitzgerald Kennedy, președinte al Statelor Unite ale Americii, rostea în Congres un mesaj legat de drepturile consumatorilor, susținând existența a patru drepturi fundamentale ale acestora: dreptul la securitate, la informare, dreptul de a fi ascultat şi de a alege liber produse şi servicii. Acest moment este punctul de referință al istoriei formelor organizate de protecție a consumatorilor.

Vasile Lateș a anunțat diverse activități pe data de 15 martie. Urmărește video să vezi ce vor face inspectorii de la Protecţia Consumatorului.

Tema propusă pentru acest an este «Acum! Justiţie pentru Consumatori», care pune accent pe modul cum sunt apărate drepturile consumatorilor, cum sunt rezolvate reclamaţiile acestora, cum sunt reprezentate drepturile colective în instanţă, precum şi gradul de accesibilitate la justiţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.