Cheltuielile efectuate de către Instituţia Prefectului – judeţul Suceava pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din 25 mai 2014 au totalizat 1.748.721 lei.

Conform unei Hotărâri de Guvern privind aprobarea bugetului şi a structurii cheltuielilor necesare pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014, Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava i-a fost alocat un buget de 1.901.000 de lei, din care pentru cheltuieli de personal 1.579.000 lei, pentru bunuri şi servicii 312.000 de lei şi pentru cheltuieli active nefinanciare 10.000 de lei.

Din sumele alocate pentru cheltuieli de personal s-au efectuat plăţi în valoare de 1.488.540 lei, reprezentând indemnizaţii pentru 1.106 de preşedinţi şi locţiitori şi 3.916 membri ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, grup tehnic şi Biroul Electoral Judeţean. Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora au primit o indemnizaţie de 367 de lei, iar membrii o indemnizaţie de 174 lei.

La titlul “Bunuri şi servicii” s-a utilizat suma de 250.632 lei pentru achiziţionarea materialelor necesare pentru dotarea secţiilor de votare, plata transportului buletinelor de vot şi a materialelor necesare pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor europarlamentare.

La titlul „Active nefinanciare” s-a cheltuit suma de 10.000 de lei pentru achiziţionarea de tehnică de calcul, pentru desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor europarlamentare.

„Consider că întregul proces electoral pentru Parlamentul European în judeţul Suceava s-a desfăşurat fără probleme, conform graficului din Programul calendaristic şi fără alte incidente. Instituţia Prefectului este garantul respectării legii şi trebuie să ducă la bun sfârşit întregul proces electoral. Legea trebuie respectată cu stricteţe şi, deopotrivă, dreptul de vot al cetăţenilor care trebuie să şi-l poată exercita în cele mai bune condiţii”, a declarat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.