În cadrul ședinței din această lună, Consiliul Județean va supune dezbaterii solicitarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților de alocare a sumei de 1,5 milioane de lei.

Suma este necesară pentru continuarea lucrărilor de construire al noului sediu administrativ al Seminarului Teologic Liceal ”Mitropolitul Dosoftei” din Suceava distrus în totalitate în urma incendiului devastator din 8 ianuarie 2015.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, care susține că nu sunt motive ca solicitarea Arhiepiscopiei să nu fie aprobată.

„Valoarea devizului pentru lucrările care sunt cuprinse în cererea de finanțare este de 2,083 de milioane de lei și reprezintă restul de executat pentru Corpul D- Cantină din noul sediu administrativ al Seminarului Teologic Liceal ”Mitropolitul Dosoftei” din care sunt executate circa 30% din lucrări.

Membrii comisiei de selecție și evaluare a cererilor de finanțare pentru aprobarea sprijinului financiar unităților de cult a analizat documentația privind cererea de finanțare a Arhiepiscopiei pentru continuarea lucrărilor la noul sediu administrativ al Seminarului Teologic inclusiv vizionarea în teren a obiectivului de finanțat. Lucrările prevăzute în deviz corespund cu realitatea din teren. Cererea de finanțare este completă cu toate documentele prevăzute de legislația în vigoare așa că nu sunt motive să nu se aprobe finanțarea”, a declarat Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.