După o lungă așteptare, oamenii care desfășoară activități în Bazarul din lunca Sucevei vor avea căldură. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, în conferința săptămânală de presă. Edilul a precizat că, după multe eforturi făcute de administrația locală, ISU a dat autorizația de securitate la incendiu, ceea ce înseamnă că pot demara lucrările.

„Aici lucrurile sunt foarte delicate fiindcă a fost vorba de autorizația de la ISU. Din fericire am obținut acest aviz pe 10 ianuarie 2020, iar în buget am prins suma de 1,5 milioane de lei, astfel încât să putem demara lucrările în așa fel încât până iarna viitoare să avem încălzire în Bazar”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a explicat că lucrările se vor face fără ca Bazarul să se închidă, executându-se pe porțiuni.

Pe de altă parte, edilul Sucevei a subliniat că în fiecare campanie electorală, între comercianții din Bazar apar zvonuri că se închide Complexul Comercial, însă acest lucru nu se va întâmpla.

„Faptul că nu mai avem contract cu firma care asigură PSI-ul în Bazar este adevărat, însă asta nu înseamnă că Bazarul se va închide. Acea firmă nici nu mai putea asigura PSI-ul, întrucât s-a schimbat legislația, iar nicio firmă nu mai poate îndeplini condițiile cerute de lege, întrucât sunt niște condiții draconice acolo”, a declarat primarul Ion Lungu.

Acesta a adăugat că va face o formație din cadrul Primăriei, coordonată de Lucian Cuseac, care să asigure permanența în Bazar, în ceea ce privește securitatea la incendiu. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.