Teatrul „Matei Vișniec” va primi, în anul 2016, de la bugetul local, suma de 1,5 milioane de lei, dacă deliberativul local va aproba.

Această sumă va fi votată în ședința ordinară a Consiliului Local Suceava din luna ianuarie 2016. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat că va lucra serios la fundamentarea bugetului local pentru anul 2016, întrucât aprobarea acestuia să fie posibilă chiar din prima lună a anului. În ceea ce privește subvenționarea instituției teatrale sucevene, edilul municipiului reședință de județ a spus că, în urma unor discuții purtate cu reprezentanții primariilor din Botoșani și Bacău, dar și cu directorul interimar al teatrului sucevean, Carmen Veronica Steiciuc, a apreciat că suma de 1,5 milioane de lei este suficientă pentru funcționarea Teatrului în anul 2016. „Așteptăm organigrama, de la Carmen Steiciuc. Ea a venit cu o propunere deja, și anume că este nevoie de zece actori, într-o primă fază, plus personal de administrație, dar așteptăm lucruri concrete”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Menționăm că Teatrul „Matei Vişniec Suceava” are personalitate juridică de drept public, ce va realiza şi prezenta producţii artistice. Totodată, instituţia de spectacole este o instituţie de repertoriu şi se organizează şi funcţionează în subordinea Consiliului Local Suceava. Trebuie spus că Teatrul „Matei Vișniec” are la dispoziție un etaj din incinta proaspăt renovatului Centru Cultural Bucovina.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.