În urma descinderilor în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializată în traficul şi vânzarea de ţigarete şi alcool  de contrabandă în zona Pieţei Centrale din municipiul Suceava, din data de 13 aprilie 2016, și a cercetărilor efectuate de oamenii legii, 15 persoane au fost reţinute şi introduse în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore, pentru 7 dintre acestea instanţa emiţând mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, în urma celor 29 de percheziţii desfăşurate au fost confiscate peste 1.000.000 bucăţi ţigarete de contrabandă şi 2 tone de alcool de contrabandă. Totodată, au fost confiscate importante sume de bani – peste 70.000 lei şi valută şi 2 microbuze folosite la transportul mărfurilor de contrabandă.

La data de 13 aprilie 2016 şi în cursul nopţii de 14 aprilie 2016, poliţiştii Biroului de combatere a Fraudelor Vamale din cadrul IPJ Suceava au desfăşurat percheziţii în 11 locaţii din proximitatea pieţei centrale a municipiului Suceava, în baza a 9 mandate de percheziţie. Percheziţiile au vizat patru ansambluri de imobile din zona Pieţei Centrale a municipiului Suceava dar şi mai multe boxe şi anexe din proximitatea acestora.

În continuarea cercetărilor efectuate, vineri, 22 aprilie, oamenii legii au efectuat 20 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Suceava și a comunelor arondate, fiind vizată destructurarea unei grupării  specializate în traficul cu ţigarete de provenienţă extracomunitară şi identificarea persoanelor care deţineau ilegal produsele confiscate din zona Pieţei Centrale a Municipiului Suceava. Au fost puse în executare 17 mandate de aducere emise pe numele suspecţilor, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor alte 61.000 bucăţi ţigarete, de diferite mărci, produse în Ucraina și Duty Free, 99 litri alcool și băuturi alcoolice, 68.902 lei bani numerar, 820 euro, 2 microbuze de transport marfă, 20 telefoane mobile și alte înscrisuri, sisteme informatice, etc.

La sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au fost conduși 17 suspecți, pentru audieri, la finalul cărora, 15 persoane au fost reținute pentru 24 de ore şi încarcerate în arestul I.P.J. Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Sâmbătă, a fost identificată, pe raza oraşului Siret, o altă persoană bănuită de implicarea în activităţile infracţionale ale grupării, un bărbat de 36 de ani, din comuna Drăgoiești, faţă de care s-a dispus, de asemenea măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Persoanele reţinute au fost prezentate instanţei de judecată, fiind emise 7 mandate de arestare preventivă, faţă de ceilalţi membri ai grupării fiind luată măsura controlului judiciar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.