În perioada 14-16 februarie 2020, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, ocazie cu care au fost testați cu aparatul etilotest 428 conducători auto și constatate 10 infracțiuni la regimul circulației rutiere dintre care 5 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului  și 5 pentru alte abateri rutiere.

Potrivit IPJ Suceava, de asemenea în cadrul acțiunii au fost aplicate 128 sancțiuni contravenționale în valoare de 82.475 lei și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Totodată polițiștii au reținut în vederea suspendării 15 permise de conducere dintre care 5 pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului și 10 pentru alte cauze.

Exemplu:

La 14.02.2020, ora 23.27, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe DJ 208 din comuna Preuteşti, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un localnic de 27 de ani care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

Un bărbat de 22 de ani din comuna Preuteşti, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Transilvaniei din municipiul Vatra Dornei având o concentraţie alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.