Romfilatelia continuă seria proiectelor filatelice aniversare, dedicate unor instituții de prestigiu din țara noastră și introduce în circulație emisiunea de mărci poștale 150 de ani de la înființarea Curții de Conturi a României, instituție publică caracterizată prin profesionalism, obiectivitate și dinamism.

La un secol și jumătate de la înființare, Curtea de Conturi a României apare ca un organism modern și eficient, ce impune respect și își îndeplinește cu succes rolul de exercitare a controlului gestiunii finanțelor publice și de verificare a folosirii corecte, în condiții de performanță, a banului public.

Alăturându-se manifestărilor festive prilejuite de această aniversare, emisiunea de mărci poștale dedicată Curții de Conturi a României celebrează, și din punct de vedere filatelic, o instituție de succes, ale cărei valori, experiență și prestigiu au transformat-o într-una dintre instituțiile fundamentale ale statului de drept din România actuală.

Emisiunea aniversară de mărci poştale 150 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi a României, alcătuită din trei valori, etalează într-o manieră grafică originală elemente reprezentative pentru istoricul acestei prestigioase instituţii, făcând referire la domnitorul Alexandru Ioan Cuza, sub domnia căruia a fost înfiinţată Curtea de Conturi a României, prin legea publicată în Monitorul Oficial din 24 ianuarie 1864.

Marca poștală cu valoarea nominală de 2,40 lei ilustrează sigla Curții de Conturi a României, în timp ce timbrul coliței emisiunii, având valoarea nominală de 14,50 lei, și cel al seriei, cu valoarea nominală de 4,50 lei, prezintă imaginea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Manșeta coliței reproduce imaginea Palatului Înaltei Curţi de Conturi, inaugurat în luna mai 1899, fiind un alt reper istoric de referinţă care completează grafica emisiunii şi simbolistica evenimentului aniversat.

Cele trei valori sunt completate de plicul prima zi, emisiunea fiind machetată în coală de 32 de timbre, coală de 28 de timbre, minicoală de 8 timbre + 1 vinietă și coliță dantelată.

Începând cu ziua de vineri, 6 iunie 2014, emisiunea de mărci poștale 150 de ani de la înființarea Curții de Conturi a României va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Romfilatelia aduce mulțumiri Curții de Conturi a României pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Curtea de Conturi a Romaniei_Romanian Court of Accounts colita - souvenir sheet_Curtea de Conturi a Romaniei - Romanian Court of Accounts

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.