Marți, 12 august, a avut loc lansarea campaniei de promovare a unității naționale Lunile tricolorului, motiv pentru care un tricolor imens de 150 de metri a fost desfășurat spre privirile încântate ale curioșilor. Această inițiativă aparține celor de la Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și se află la cea de-a XII-a ediție.

Tricolorul urmează a fi desfășurat în mai multe orașe importante din țară cum sunt Iași, Cluj, Brașov, Galați, București și Chișinău, cei peste 100 de participanți de la Universitatea de Vară, români de pretutindeni, unindu-se simbolic sub tricolorul național, element grăitor și mai mult decât important pentru întregul popor.

Evenimentul a cuprins discuții cu privire la reîntregirea națională, la dezbateri fiind prezenți și politicieni ca Eugen Tomac, Cristian Diaconescu, Andi Cristea, oameni ce și-au asumat dorința unirii, după model german, a celor două state românești.

„Mă bucur să mă aflu la Universitatea de vară de la Izvoru Mureșului, alături de români de pretutindeni, pentru a împărtăși entuziasmul manifestat odată cu lansarea campaniei Lunile Tricolorului, ce va reuni români de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat voluntarul Mișcării Civice Tinerii Moldovei, Natalia Gribineț.

De asemenea Eugen Popescu, președintele Fundației Naționale pentru Românii de Pretutindeni a adăugat: „An de an, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a fost prezentă la Universitatea de Vară, prilej cu care am organizat activități menite să arate românilor din jurul granițelor că prin constanță și perseverență rezultatele nu întârzie să apară, subiectul unirii fiind în prezent atât pe agenda de lucru a clasei politice, cât și în atenția mass mediei”.

Perioada de desfășurare a campaniei este cuprinsă între 12 august și 12 octombrie, momente în care o serie de evenimente vor fi organizate pe malurile Prutului, dintre care distribuirea de panglici tricolore și materiale informative, școli de vară, și nu în ultimul rând, tombole și flashmob-uri.

Următoarea etapă a manifestărilor va avea loc în perioada 18-22 august, la Bârlad, în cadrul acestei etape fiind organizată o Școală de Cultură și Afirmare Românească.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.