În comuna Poiana Stampei există, din luna mai a anului 2019, Clubul Sportiv „Poiana”, condus de președintele Gheorghe Dumitrache, ce reunește tineri performanți și dornici de implicare sportivă. De curând, acest club îi are ca membri și pe elevii școlii din localitate care au fost încurajați să se îndrepte către acest segment pentru dezvoltare personală și pentru un stil de viață sănătos.

Convins că sportul contribuie la educarea și formarea unei generații tinere pe baza valorilor pe care acesta le promovează: fair-play, respect, disciplină, spirit de echipă, primarul Viluț Mezdrea a anunțat că, de curând, tinerii școlii din localitate au primit și stimulente financiare în acest sens.

Concret, aceștia au primit un voucher în valoare de 300 de lei cu care își pot achiziționa echipamente sportive. Acest lucru a fost posibil pentru că elevii s-au legitimat pentru prima dată la un club sportiv.

„Sprijinul financiar se adresează copiilor din sistemul de învățământ primar și gimnazial în primul rând, pentru ca aceștia să poată practica sportul într-un cadru organizat și sigur în contextul actualei pandemii. Sunt convins că prin îndrumarea copiilor spre sport și practicarea lui în mod sistematic vom asigura astfel și creșterea bazei de selecție pentru sportul de performanță și vom avea o generație sănătoasă și sportivă”, a declarat edilul comunei Poiana Stampei. 

Trebuie precizat că, într-un an de la înființare, Clubul Sportiv „Poiana” din Poiana Stampei s-a remarcat prin numeroase rezultate bune la competiții sportive naționale și internaționale, respectiv: a obținut locul al III-lea la Balcaniada de Atletism prin sportivul Gheorghe Dumitrache la pentatlonul atletic (disc, greutate, ciocan, suliță, ciocan greu), care a și stabilit cu acest prilej și un nou record național de 2235 puncte, a obținut locul I la Campionatul Național de la Masters București din 2020 prin același sportiv la probele de aruncare a discului, greutății și ciocanului și locul I la proba de 60M garduri din cadrul Campionatului Național de Atletism prin sportivul Isopel Ruben Iliuță, la categoria Copii 2.

Totodată, Clubul „Poiana” a adjudecat locul al II-lea la Săritura în înălțime în cadrul Campionatului Național de Atletism prin sportivul Isopel Ruben Iliuță, la categoria Copii 2 și locul al III-lea la 400M, la etapa de zonă de la Bacău a Campionatului Național de Atletism, prin sportiva Costiuc Bianca, la categoria Juniori III.

One Response

  1. Moldovan Dumitru

    Felicitări domnului primar Viluț Mezdrea, pentru contribuția și ajutorul dat tinerilor din comună pentru a practica un sport!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.