Unul dintre cele mai spectaculoase concursuri profesionale care se desfășoară an de an la Suceava, ,,Cel mai bun fasonator mecanic”, etapa județeană, a avut loc joi, 10 mai, la Ocolul Silvic Vama.

Locul I a fost câștigat de Cristinel Cucec de la OS Moldovița, Locul II de Constantin Gheorghe Bălău de la Ocolul Silvic Broșteni și locul III de Gheorghe Berariu de la OS Pătrăuți.

Premiile au fost acordate de Sindicatul Silvicultorul al DS Suceava și au constat în cupe, diplome și unelte din domeniul silvic. Direcția Silvică a acordat primilor trei câștigători premii în bani, potrivit Contractului Colectiv de muncă în vigoare.

La acțiune au participat concurenții clasați pe locul I de la fiecare formație de exploatare a materialului lemnos. Anul acesta s-au înscris la competiție 16 formații de exploatarea lemnului de la OS Broşteni, O.S. Crucea, O.S. Dorna Candrenilor, O.S. Pojorâta, O.S. Vama, O.S. Moldoviţa, O.S. Frasin, O.S. Stulpicani, O.S. Gura Humorului, O.S. Solca, O.S. Marginea, O.S. Putna, O.S. Falcău, O.S. Brodina, O.S. Mălini, O.S. Râşca și O.S. Pătrăuţi.

Cel mai bun fasonator etapa judeteana Vama 2018

La acest concurs a fost prezent și Traian Fulicea, şeful Serviciului Prevenţie şi Protecţie al RNP.


Directorul comercial al Direcției Silvice Suceava, Cătălin Diaconescu, a mulțumit celor care s-au implicat activ în organizarea concursului și a precizat că lucrători silvici trebuie să fie în siguranță, cu atât mai mult că procesul de exploatare este unul dificil.

Șeful Ocolului Silvic Vama, inginerul silvic Gelu Puiu, gazdă a evenimentului, a arătat că de la an la an, concursul organizat de Direcția Silvică Suceava, prin ocoalele desemnate, crește în anvergură.

Inginerul silvic Gelu Puiu a precizat că a fost o onoare pentru OS Vama să organizeze concursul „Cel mai buna fasonator- faza județeană”.

„Ocolul Silvic Vama are un concurent și ne dorim ca acesta să câștige concursul, dar le dorim tuturor succes și fie ca cel mai bun să câștige. Astăzi concurenții au început foarte bine și sperăm ca până la final să nu fie niciun eveniment nedorit. Noi, organizatorii, ne declarăm mulțumiți de faptul că în fiecare an echipamentele de protecție a muncii, puse la dispoziție de Direcția Silvică Suceava, sunt din ce în ce mai eficiente și mai bune” a declarat inginerul silvic Gelu Puiu, șeful OS Vama.

Cel mai bun fasonator etapa judeteana Vama 2018

 

Deputatul PSD Emanuel Havrici a participat la eveniment în calitate de  membru al corpului silvic și a ținut să le mulțumească organizatorilor pentru invitație.

Mulțumesc mult organizatorilor pentru invitație. Țin să precizez că vin aici cu mare drag, în primul rând pentru că prima dată când s-a făcut un concurs după regulamentul internațional tip poligon cum avem aici l-am realizat la O.S. Stulpicani, ceea ce a fost o onoare și în același timp m-a bucurat faptul că în continuare colegii mei nu numai că păstrează tradiția, dar văd că de la an la an organizare este mai bună și concurenții mai experimentați, ceea ce însemnă că acești fasonatori evoluează iar la concursurile naționale ne vor reprezenta cu cinste”, a declarat deputatul Havrici.

La eveniment a participat și inspectorul șef al ITM Suceava, Romeo Butnariu, care a monitorizat modul de echipare al concurenților, utilajele folosite, în așa fel încât să nu fie probleme deosebite.

Concursul a constat în patru probe, toate desfășurându-se contra timp: doborârea arborilor pe simulator; schimbarea lanțului la ferestrăul mecanic; tăierea de precizie; cepuitul arborilor.

 

Cel mai bun fasonator etapa judeteana Vama 2018

Toate probele s-au desfăşurt într-un poligon organizat pe raza Ocolului Silvic Vama. Arbitrajul a fost asigurat de silvicultorii de la Colegiul Silvic Bucovina din Câmpulung Moldovenesc, parteneri în fiecare an la acest concurs profesional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.