Datorita precipitaţiilor cu caracter torenţial căzute în ultimele 24 de ore pe raza judeţului Suceava, au fost inundate subsoluri de blocuri, a fost afectat un sector de drum forestier şi întreruptă alimentarea cu energie electrică în şase sate din comuna Vultureşti şi parţial în municipiul Fălticeni şi oraşul Liteni, respectiv 1.700 de locuinţe.

Prefectura județului Suceava a anunțat că precipitaţii mai însemnate cantitativ s-au înregistrat la: SH Bogdăneşti – 47 l/mp, SH Ţibeni -22,0 l/mp, SH Broşteni  – 31,9 l/mp.

Pe de altă parte în vederea evacuării apei din subsolurile blocurilor, la faţa locului a acţionat CLSU a municipiului Fălticeni şi  I.S.U. Bucovina cu 1 autospecială, 2 motopompe şi 7 persoane din garda de intervenţie a detaşamentului Fălticeni.

Pentru monitorizarea situaţiei operative pe drumul comunal Marginea, zona Şoarec, a acţionat Garda de Intervenţie Rădăuţi cu 1 autospecială.

În teren au acţionat 2 echipe E-ON Moldova pentru  remedierea defecţiunilor.

În acest moment toate problemele care au fost cauzate de precipitaţiile cu caracter torenţial în judeţul nostru sunt rezolvate. Ne aflăm în continuare sub atenţionarea de cod galben pentru fenomene meteorologice periculoase, până la ora 22.00 şi cod galben hidrologic până mâine la ora 10.00. Dată fiind situaţia operativă din judeţ, am solicitat primarilor să ia măsuri de identificare şi monitorizare a zonelor de pe căile de comunicaţii de pe raza unităţilor administrativ teritoriale unde pot apărea riscuri pentru participanţii la trafic.

    În cazul apariţiei unor situaţii de acest gen, vor fi contactate urgent secţiile de poliţie pentru a stabili de comun acord măsurile ce se impun pe linia semnalizării sectorului afectat, în vederea desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului. De asemenea, în cazul întreruperii temporare a circulaţiei pe un sector de cale de comunicaţie, se vor identifica de urgenţă variantele ocolitoare existente, pe tipuri de mijloace de transport, astfel încât să nu rămână locuinţe izolate din punct de vedere al asigurării mijloacelor de subzistenţă a populaţiei şi intervenţiei în situaţii de urgenţă”, a declarat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.